Νίκη της Βέροιας, φωνές από Πανόπουλο

Η Βέροια επικράτησε 3-2 της Ξάνθης – αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω (τουλάχιστον) αυστηρής αποβολής του Βασιλακάκη από το 42′ – που «φωνάζει» για τη διαιτησία του Σπάθα, εκδίδοντας ανακοίνωση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου!

Η ομάδα της Ημαθίας έφτασε τους 31 βαθμούς και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε πέρασε δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον προτελευταίο της κατάταξης Απόλλωνα (υποδέχεται αύριο 27/3 τον ΠΑΟΚ).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Οστοϊτς να σκοράρει με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στο 5′, αλλά… στιγματίστηκε από την απόφαση του Ηλία Σπάθα ν’ αποβάλλει τον σκόρερ της ισοφάρισης (στο 33′) Βασιλακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Βέροια πήρε νωρίς το προβάδισμα και έλεγχε το ρυθμό δίχως να έχει κάποια άλλη μεγάλη φάση μέχρι το 33′. Τότε που οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους ουσιαστική επιθετική προσπάθεια έφυγαν στην αντεπίθεση με τους Τριάδη – Βασιλακάκη να συνδυάζονται εκτός περιοχής και τον τελευταίο να εκμεταλλεύται κενό της άμυνας και να ισοφαρίζει περνώντας την μπάλα πάνω από τον Καντιμοίρη.

Ακολούθως η Ξάνθη ισορρόπησε απόλυτα το ματς, έβγαινε στην επίθεση, αλλά στο 42′ ήρθε ο Σπάθας για να αλλάξει τα αριθμητικά δεδομένα στο ματς, Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Βασιλακάκης έκανε φάουλ στον Μπαργκάν, ο διαιτητής από τον Πειραιά άφησε πλεονέκτημα, αλλά όταν είδε ότι ο Ζεζίνιο έχασε την μπάλα γύρισε πίσω τη φάση τποδεικνύοντας φάουλ και δεύτερη κίτρινη στον Βασιλακάκη για τράβηγμα.

Απόφαση τουλάχιστον αυστηρή, δεδομένου του ότι ο Βασιλακάκης είχε ήδη κίτρινη, και για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι Ακρίτες.

Ζήτησε πέναλτι η Ξάνθη

Ετσι, με τις αριθμητικές ισορροπίες ν’ αλλάζουν, η Βέροια στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με σκοπό να τελειώσει το ματς. Βέβαια η Ξάνθη στο 49′ ζήτησε πέναλτι σε χέρι εντός περιοχής του Αμαραντίδη, ο οποίος, πάντως, δεν είχε πρόθεση, ενώ η μπάλα χτύπησε πάνω του ύστερα από «τσαφ» που έκανε σε προσπάθεια απομάκρυνσης συμπαίκτης του.

Πως φτάσαμε στο 3-2

Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, πίεζαν με τον Μπαργκάν στο 58′ να κάνει το 2-1 με ατομική ενέργεια από το κέντρο. Ο επιθετικός της «βασίλισσας» του βορρά πήρε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και εκτός περιοχής έκανε το σουτ που κόντραρε στον Χοσέμι. Η μπάλα έφτασε ξανά σ’ αυτόν και με σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το 2-1.

Το ματς «τελείωσε» στο 70′ όταν ο Παυλίδης μετουσίωσε σε γκολ όμορφο συνδυασμό Γκονσάλβες, Ζεζίνιο και ασίστ του τελευταίου, ενώ το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να μειώσει σε 3-2 στο 93′ με κεφαλιά του Νάκα σε σέντρα του Μαρίν.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα (93′) είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Οστοϊτς, ενώ μετά το τέλος του μ,ατς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Αμαραντίδης

ΣΚΟΡΕΡ: 5′ Οστοϊτς, 58′ Μπαργκάν, 70′ Παυλίδης – 33′ Βασιλακάκης, 93′ Νάκας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 93′ Οστοϊτς, 94′ Αμαραντίδης (μετά τη λήξη με δεύτερη κίτρινη) – 42′ Βασιλακάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 68′ Οστοϊτς, 78′ Αμαραντίδης – 5′ Βασιλακάκης, 22′ Τριάδης, 74′ Χοσέμι, 79′ Μαρίν

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Βέρτζος, Οστοϊτς, Αμαραντίδης, Ζεζίνιο (84′ Τραπ),Παυλίδης, Βεργώνης, Καλτσάς (66′ Σισοκό), Μπαργκάν , Γκονσάλβες (78′ Κομόλοφ)

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν, Μάνταλος (75′ Μαρίν), Βασιλακάκης, Τριάδης (61′ Κάλβο), Σολτάνι, Σολάρι (75′ Νάκας).

Πηγή: sentragoal.gr

To Top