Νίκη της Εθνικής πόλο (16-13) τις ΗΠΑ

Παρότι αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις, η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών επικράτησε 16-13 των ΗΠΑ, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ανακαινισμένο κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος», στη Νέα Ιωνία Βόλου, στο πλαίσιο της κοινής προετοιμασίας που πραγματοποιούν οι δύο ομάδες.

Ο Θοδωρής Βλάχος παρέταξε μόλις 12 από τους 16 πολίστες που έχει στη διάθεσή του, καθώς δεν έπαιξαν οι φουνταριστοί Κώστας Κάκαρης και Μανώλης Σολανάκης (με συνέπεια μόνος «καθαρόαιμος» φουνταριστός να είναι ο Δημήτρης Νικολαϊδης, συνεπικουρούμενος από τους Γούβη και Σκουμπάκη), ο δεύτερος τερματοφύλακας Νίκος Μητράκης, καθώς και ο Στάθης Καλογερόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι στο καμπ προετοιμασίας δεν μετέχουν καθόλου ο Αγγελος Βλαχόπουλος και ο Γιώργος Δερβίσης.

Σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό και πολύ υψηλό σκορ, ο Στέλιος Αργυρόπουλος ήταν αυτός που σήκωσε το επιθετικό βάρος στο πρώτο ημίχρονο (διάστημα στο οποίο σημείωσε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ του), ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιάννης Φουντούλης, που πέτυχε και τα πέντε τέρματά του στο β΄ ημίχρονο. Μάλιστα, δύο διαδοχικά γκολ του αρχηγού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ένα με πέναλτι κι ένα στην κόντρα από δικό του κλέψιμο, ήταν αυτά που «σφράγισαν» τη νίκη της ελληνικής ομάδας, διαμορφώνοντας το τελικό 16-13, περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Πολύ καλός ήταν επίσης και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ενώ το ντεμπούτο τους με την εθνική ανδρών πραγματοποίησαν ο Νίκος Γκίλλας του Ολυμπιακού και ο Τάκης Δήμου του Πανιωνίου. Από αμερικανικής πλευράς, ξεχώρισε ο φουνταριστός της Προ Ρέκο Μπεν Χάλοκ, με τέσσερα γκολ και αρκετές κερδισμένες αποβολές.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-5, 5-3, 4-3

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 3, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 5, Γούβης, Νικολαϊδης 1, Αλαφραγκής, Δήμου.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Τέρνερ, Ντάνσταν 1, Βάβιτς, Φάρμερ, Ντάουμπε, Λάνγκιεβιτς, Χάλοκ 4, Γούντχεντ 2, Μπόουεν 3, Στίβενσον 2, Ερχαρντ, Ιρβινγκ 1, Χόλαντ, Γκρούνγουελ, Εϊμπραμσον.

To Top