Νίκη του Ολυμπιακού και πρόκριση στα ημιτελικά (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το κλειστό των Άνω Λιοσίων (100-68), έκανε το 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά και πλέον το μυαλό όλων στην ομάδα του Πειραιά είναι στο Final-4 του Βερολίνου.

Με χαρακτηριριστική άνεση, χωρίς να πιεστεί και να απειληθεί, ο Ολυμπιακός πέρασε και από την έδρα της ΑΕΚ, έκανε το 2-0 (100-68) και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Πίτερς (16π), Κάνααν (16π) και Μιλουτίνοφ (17π, 7ρ) ενώ από την ΑΕΚ πρώτοι σκόρερ ήταν οι ΜακΡέι και Κουζμίνσκας που είχαν από 12 πόντους.

Με ξεκάθαρη στόχευση ο Ολυμπιακός στην εκκίνηση του παιχνιδιού την ώρα που η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στην επίθεση ενώ και στην άμυνα δε μπορούσε να βρει ρυθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 4-5, λίγο μετά το τρίλεπτο, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχουν χάσει εύκολα λέι απ, τη στιγμή που οι παίκτες του Ηλία Ζούρου επιθετικά… δεν πήγαιναν καθόλου καλά με τον ΜακΡέι να έχει και τους 4 πόντους της ομάδας του. Τέσσερις σερί πόντοι από τον Πίτερς και ένα τρίποντο από τον Ουόκαπ, διαμόρφωσαν ένα σερί 0-7 για τον Ολυμπιακό ο οποίος προηγήθηκε με 4-12, στα μισά της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός είχε βάλει τις βάσεις για να πάρει διαφορά από νωρίς και με τρίποντο του Κάνααν η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 10 πόντους, 5-15. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, ο Ραντλ προσπάθησε να βάλει… δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» η διαφορά έμενε στους 10 πόντους και το δεκάλεπτο έληξε στο +12, 12-24 με ωραίο ανάποδο λέι απ του Άλεκ Πίτερς.

Στο +15 ο Ολυμπιακός

Το καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ στη δεύτερη περίοδο πήγε γρήγορα…. Περίπατο. Ο Νάιτ ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με τους γηπεδούχους να «Τρέχουν» σερί 7-1 και να μειώσουν σε 19-25, αλλά ο Ολυμπιακός είτε μέσα από το «ζωγραφιστό» με τον Μιλουτίνοφ είτε με λύσεις από το τρίποντο με τους Κάνααν και Λούντζη κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά 15 πόντων, μιας και με σερί 3-12, το 19-25 του δωδέκατου λεπτού στο επόμενο τρίλεπτο είχε γίνει 22-37.

Απάντησε η ΑΕΚ και 29-25 σκορ δεκάλεπτου

Ο Κουζέλογλου από τη στιγμή που πάτησε παρκέ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του αλλά ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι και με ωραίο τελείωμα του Πετρούσεφ η διαφορά έμενε πάνω από τους 10 πόντους, 29-41. Η ΑΕΚ με τον Κουζμίνσκας να… ανεβάζει στροφές απάντησε με 5-0, μείωσε σε 34-41 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου πήρε τάιμ άουτ σε έξαλλη κατάσταση, λόγω των συνεχόμενων επιθετικών λαθών της ομάδας του.  Η ζώνη που έπαιξε στα τελευταία λεπτά ο Ηλίας Ζούρος δυσκόλεψε τους «ερυθρόλευκους» και με γκολ-φάουλ του Νετζήπουγλου το σκορ έγινε 37-43, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 41-49.

«Καθάρισε» από τα 6.75 ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό, με τον Αιζάια Κάνααν να είναι «Ζεστός» και με δύο συνεχόμενα τρίποντα να βοηθάει την ομάδα του να… ξεμακρύνει.  Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 42-55, αλλά η ΑΕΚ για μία ακόμα φορά έδειξε διάθεση και ικανότητα να μην αφήσει τους «ερυθρόλευκους» να τελειώσουν το παιχνίδι. Ο Κουζμίνσκας έδινε λύσεις για το 47-55, με το σκορ στο 36΄να είναι 47-59 έπειτα από πόντους του Πίτερς από το «ζωγραφιστό».  Οι παίκτες του Μπαρτζώκα όμως δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διατηρήσουν και να αυξήσουν τη διαφορά που είχαν και με λύσεις έξω από το τρίποντο, με τους Παπανικολάου και Λούντζη έφτασαν τη διαφορά και στους 19 πόντους, 53-72.

Φυσικά και δε μπορούσε να αλλάξει απολύτως τίποτα στην τελευταία περίοδο, η οποία ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να μην απειλείται, τον Λούντζη να έχει 3 στα 3 τρίποντα για το 63-84 στο 35 και το τελικό 68-100.

Τα Δεκάλεπτα: 12-24, 41-49, 53-72, 68-100

To Top