Νίκη του Παναθηναϊκού στο κύπελλο με 1-0, κόντρα στη Λαμία (video)

Τα… «έσπασε» ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Λαμία στο κύπελλο νικώντας με το φτωχό 1-0, αν και έγινε πάμπολλες φορές απειλητικός προς την αντίπαλη εστία.

Πλέον η ρεβάνς στη Λαμία είναι ανοιχτή, με δεδομένο το πενιχρό αβαντάζ που δίνει το ρευστό 1-0, αν και οι πράσινοι έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με… φόρα από το ξεκίνημα του αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, μετά από πανέξυπνη σέντρα του Γκατσίνοβιτς στην απέναντι πλευρά και πλασέ του Αϊτόρ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 19’, μετά από κόψιμο του Κώτσιρα στην άμυνα που συνέχισε κάνοντας κάθετα μέτρα με την μπάλα πριν τροφοδοτήσει τον Ιωαννίδη έξω από την περιοχή. Ο επιθετικός του τριφυλλιού μπήκε στο κουτί και με υποδειγματικό αριστερό πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 23’ ο Γκατσίνοβιτς πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών μετά από έξοχη συνεργασία των Βιγιαφάνιες-Αϊτόρ και σέντρα του τελευταίου, ενώ στο 35’ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τζανετόπουλου από γύρισμα του Ιωαννίδη αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Παλάσιος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 36’ με προβολή από τη μικρή περιοχή από σέντρα του Χουάνκαρ, που έκανε υποδειγματικό γύρισμα στο 43’ προς τον Ιωαννίδη προ κενής εστίας αλλά ο Σαραμαντάς του πήρε τη μπουκιά απ’ το στόμα διώχνοντας σωτήρια τη μπάλα.

Η Λαμία βρήκε την πρώτη της υποσχόμενη ευκαιρία στο 45+5’ σε πλασέ του Ταϊρόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, μετά από λάθος του Βέλεθ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πολιορκεί την άμυνα της Λαμίας, έχοντας τέσσερις υποσχόμενες ευκαιρίες σε δέκα λεπτά, από το 48’ έως το 58’ με τους Ιωαννίδη, Παλάσιος, Βέλεθ και Βιγιαφάνιες να αστοχούν από πλεονεκτικές θέσεις.

Στο 63’ ο Σαράνοφ εκτινάχτηκε εντυπωσιακά για να αποκρούσει την κεφαλιά του Ιωαννίδη και στο κόρνερ που ακολούθησε ο Γκατσίνοβιτς έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα άουτ αν και αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι.

Η μία ευκαιρία χανόταν μετά την άλλη για τον Παναθηναϊκό που στο 73’ είδε ακόμα μία κεφαλιά του Βέλεθ να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δοκάρι και στο 78’ τον Σαράνοφ να αποκρούει σωτήρια με το πόδι τετ α τετ με τον Αϊτόρ!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (72’ Καρλίτος), Αϊτόρ (80’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (85’ Αλεξανδρόπουλος).

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα / 5-3-2): Σαράνιοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αλβες, Μαζουλουξής (46΄ Σιμόν), Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (88’ Γκέντζογλου), Νούνιες, Ταϊρόν (70’ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (70’ Ρόμανιτς), Καραμάνος (62’ Μανούσος).

 

To Top