Νίκη Χάμιλτον, θεία… καταδίκη για Φέτελ!

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε το Grand Prix της Ρωσίας εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αγνόησε εντολές της Ferrari να δώσει την θέση του στον Λεκλέρκ. 

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση ΚΑΙ του φετινού τίτλου έκανε ο Λιούις Χάμιλτον σε έναν αγώνα όμως που την παράσταση έκλεψαν τα εσωτερικά προβλήματα της Ferrari, που μετά από τρεις σερί νίκες είδε την αντίπαλό της να κάνει το 1-2.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes πήρε τη νίκη στο Σότσι αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταβλό του, Βάλτερι Μπότας, την στιγμή που στην «σκουντερία» τρώγονταν… Ο Σεμπάστιαν Φέτελ προσπέρασε μεν τον pole man Σαρλ Λεκλέρκ στην εκκίνηση, αλλά αγνόησε στην συνέχεια τις εντολές της ομάδας του να τον αφήσει να προσπεράσει.

Σαν από θεία δίκη, ο Γερμανός πιλότος στον 28ο γύρο εγκατέλειψε τον αγώνα (κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος) ενώ από το team radio ακούστηκε να βρίζει λέγοντας «φέρτε πίσω τα γαμ@@@α V12».

Ο Χάμιλτον από εκείνη τη στιγμή πέρασε μπροστά και δεν απειλήθηκε, ούτε από τον Μπότας, ούτε από τον Λεκλέρκ, με την Mercedes να κάνει το 1-2.

Γκροζάν, Ρικιάρντο, Ράσελ και Κούμπιτσα, πέρα από τον Φέτελ, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το Grand Prix της Ρωσίας, με το safety car να κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή του στην πίστα.

Ο Χάμιλτον με τη νίκη αυτή έφτασε τους 322 βαθμούς και είναι αγκαλιά με τον τίτλο, καθώς ο δεύτερος Μπότας έχει πλέον 249 βαθμούς, ενώ ο τρίτος Λεκλέρκ έχει 215.

Από τους κερδισμένους του αγώνα ήταν η Red Bull, ο Μαξ Φερστάπεν που από την ένατη θέση έφτασε στην τέταρτη, ενώ ο Αλεξάντερ Αλμπόν από 20ος σκαρφάλωσε πέμπτος.

Απομένουν πλέον πέντε αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο επόμενος θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου στην Σουζούκα της Ιαπωνίας.

 

To Top