ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Νίκη (0-1) στα Πηγάδια και… φουλ-ΑΡΗ για την πρόκριση!

Με κορυφαίο τον Φετφατζίδη και σκόρερ τον Ιντέγε, ο Άρης έφυγε με το “διπλό” από την Ξάνθη, 0-1, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Ακυρώθηκε λανθασμένα, πεντακάθαρο γκολ του Άρη με τον Μαντσίνι στο 89΄! Ο επαναληπτικός στις 14 του μήνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Με την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ παρέταξε τον Άρη στα Πηγάδια ο Μίχαελ Ένινγκ. Τον Κουέστα στο τέρμα, τους Βέλεθ και Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας με τους Ροζ και Κόρχουτ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Σάσα και Ματίγια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε, με τον Λάρσον πίσω του και στις πτέρυγες τους Φετφατζίδη και Γκάμα.

ΜΕ… ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΓΕ!

Ο Άρης ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα απέναντι στην Ξάνθη και πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο τέταρτο του αγώνα, είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες, αλλά βρήκε το γκολ στο 17΄!

Πρώτη διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 9΄! Ο Φέτφα σούταρε πάνω στον Καρασαλίδη από την μεγάλη περιοχή, συνέχεια με σουτ του Σάσα, άουτ! Δύο λεπτά μετά, ο Ματίγια εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση, ο Μπέντο απομάκρυνε δύσκολα και στη συνέχεια της φάσης, ο Κόρχουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ το οποίο απέκρουσε και πάλι ο γκολκίπερ της Ξάνθης.

Το γκολ ήρθε λίγα λεπτά μετά. Ο Φετφατζίδης είδε στον κενό χώρο τον Λάρσον που έκανε κίνηση από τα δεξιά, του πέταξε την μπάλα και ο Σουηδός την γύρισε στον Ιντέγε, που την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1 στο 17΄!

Ο ρυθμός του αγώνα από πλευράς Άρη έπεσε στη συνέχεια μετά το γκολ, με την Ξάνθη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως όμως να απειλεί, καθώς κάθε σουτ κατέληγε άουτ, ενώ ο Κουέστα καθάριζε όλες τις σέντρες.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ” ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να δείχνει διάθεση για ένα ακόμα γκολ. Επαιξαν το ένα-δύο, Λάρσον και Ιντέγε στο 51΄, σουτ του δεύτερου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μακριά από την εστία της Ξάνθης. Επόμενη ευκαιρία για τον Άρη στο 61΄, με τον Ιντέγε να παίζει ξανά το ένα δύο με τον Φέτφα, αλλά ο Νιγηριανός δεν πλάσαρε με τον Μπέντο να μπλοκάρει μπροστά του!

Σημαντική ευκαιρία για τον Άρη, η καλύτερη στο β΄μέρος μέχρι εκείνο το σημείο με τον Κόρχουτ να βγάζει τη σέντρα, στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι με το δεξί ο Φέτφα, κόρνερ ο Μπέντο! Στη συνέχεια της φάσης, πρώτη κεφαλιά του Βέλεθ, δεύτερη από τον Δέλη, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Και πάλι ο Φέτφα, στο 73΄, έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, αλλά ο Μπέντο με τα ακροδάχτυλα, έδιωξε το σουτ του σε κόρνερ!

Νέα ευκαιρία του Άρη από τον Ντουρμισάι, που έκανε ωραία το κοντρόλ στην μεγάλη περιοχή, μετά το γύρισμα του Μαντσίνι, αλλά σημάδεψε το κορμί του Καρασαλίδη στο γύρισμα που επιχείρησε. Μεγάλη ευκαιρία με το Ντουρμισάι και πάλι στο 87΄, να πιάνει… αέρα, μόνος από την μικρή περιοχή, στο γύρισμα του Ροζ.

ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΓΚΟΛ!

Στο 89΄ο Μαντσίνι σκόραρε μετά την φοβερή ενέργεια του Φέτφα, αλλά υποδείχθηκε σε οφ σάιντ, που δεν ήταν, καθώς ο Αργεντινός καλυπτόταν κανονικά! Στο επόμενο λεπτό, ο Φοσέ έχασε σημαντική ευκαιρία για την Ξάνθη, την καλύτερη στον αγώνα, για να πετύχει ένα γκολ.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τον Άρη να έχει πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού σε μία εβδομάδα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

ΞΑΝΘΗ (Γ. Παράσχος): Βίτορ Μπέντο, Τερκί, Λισγάρα, Καμαρά, Μπαριέντος (71΄Κοβάσεβιτς), Μουλέν (58΄Ντε Αμορίμ), Λουίς Σόσα, Καρασαλίδη, Κασάδο (71΄Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (69΄Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον (59΄Ντουρμισάι), Ιντέγε (82΄Μπα)

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας) – Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης)

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

To Top