ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη (1-0) στο… ρελαντί και πρόκριση στους “8” για τον Άρη (video)

Νίκη (1-0) στο… ρελαντί και πρόκριση στους “8” του κυπέλλου Ελλάδας για τον Άρη κόντρα στον Λεβαδειακό, μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Με συνολικό σκορ 3-1 οι κιτρινόμαυροι περιμένουν τον επόμενο αντίπαλο τους (Ολυμπιακό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), έχοντας την ευκαιρία σήμερα να πετύχουν ευρύτερο σκορ.

Το μοναδικό τέρμα πέτυχε με πέναλτι ο Μαντσίνι στο 35′, ενώ στα αξιοσημείωτα του αγώνα τα δυο δοκάρια Μάνου Γκαρθία, Καμάτσο, η συμμετοχή του Καμάτσο, ως φορ και η επανεμφάνιση του Καμαρά, μετά από 240 με τη φανέλα του Άρη.

Σε ένα τόσο θεωρητικά εύκολο ματς, αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Τσετσίλας που προκαλούσε μόνο εκνευρισμό.

ΜΕ ΚΑΜΑΤΣΟ ΦΟΡ

Με τρεις αλλαγές κατέβασε την ενδεκάδα ο Άλαν Πάρντιου σε σχέση με τον Αστέρα. Βασικοί ξεκίνησαν οι Πίρσμαν, Νταμπό, όπως και ο Καμάτσο σε ρόλο φορ. Οι πρώτοι έντεκα του αγώνα ήταν οι Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Οντουμπάζιο, Ετέμπο, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι και Καμάτσο. Στο πρώτο ημίχρονο με τον Καμάτσο στην κορυφή της επίθεσης, ο Άρης δεν είχε παίκτη να πατάει περιοχή και προσπαθούσε μέσα από την κυκλοφορία μπάλας να βρει προϋποθέσεις για το γκολ, απέναντι στην μαζική άμυνα του Λεβαδειακού.

Ο ΑΡΗΣ 1-0 ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί στο 35΄μετά από μια έξυπνη ενέργεια του Νταμπό μέσα στην περιοχή, ο Τζημόπουλος έδιωξε με το χέρι και ο Τσέτσιλας έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μαντσίνι εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 1-0 για τον Άρη. Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους παίκτες του Άρη που πίεσαν και απείλησαν στο 39′ με τον Νταμπό και στο 43΄για να αυξήσουν το σκορ. Ο Νταμπό είναι ο πρωταγωνιστής του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, πολύ ορεξάτος και δημιουργικός, από δική του ενέργεια προήλθε το πέναλτι. Ο Άρης θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ… Ο Λεβαδειακός δεν… πάτησε την περιοχή του Κουέστα. Θεατής χωρίς… εισιτήριο στο πρώτο μέρος ο πορτιέρο του Άρη

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Δυο αλλαγές για τον Άρη στο β΄ημίχρονο, Εμπακατά και Ντουκουρέ μέσα, εκτός Οντουμπάτζιο, Νταμπό, με τον Μάνου Γκαρθία να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 46′ όταν βρέθηκε απέναντι στον Στογιάνοβιτς, εκείνος όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ο Άρης μπήκε με… τέρμα το γκάζι και στο 50′ είχε δοκάρι με τον Μάνου Γκαρθία. Ο Ισπανός έκανε ωραία κίνηση και σουτ, η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Λεβαδειακού.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΚΑΜΑΤΣΟ

Παρά το δυνατό ξεκίνημα που έδωσε υποσχέσεις για ένα δεύτερο ημίχρονο με πολλές συγκινήσεις. μετα το 60′ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά. Ο Λεβαδειακός ήταν πιο ενεργητικός σε σχέση με την… αόρατη εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Άρης έδειξε αρκετή προχειρότητα στις τελικές του ενέργειες. Ο Άρης βέβαια είχε στο 75′ και δεύτερο δοκάρι, όταν ο Καμάτσο με ένα πολύ ωραίο σουτ, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΑΡΑ

Στο 77′ ο Καμαρά πέρασε στο παιχνίδι, φορώντας τη φανέλα του Άρη μετά από 240 μέρες, αντί του Καμάτσο, παίρνοντας ρόλο φορ. Παιχνίδι επί της ουσίας δεν παίχθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με τους κιτρινόμαυρους να σφραγίζουν στο… ρελαντί την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις: 

ΆΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46′ Εμπακατά), Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ετέμπο, Νταμπό (46′ Ντουκουρέ), Καμάτσο (78′ Καμαρά), Ματέο Γκαρσία, Μανού Γκαρθία, Μαντσίνι (70′ Ιτούρμπε).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (56′ Βρακάς), Μπάχανακ, Μεχία (80′ Νταμπό), Τζιμόπουλος, Παναγιώτου, Νίκας (46′ Λούα Λούα), Τσάπρας, Τορό, Μουτίνιο (46′ Συμελίδης), Τσιριγώτης (46′ Δούμτσιος).

To Top