Νίκη (2-1) του Αστέρα πριν το ματς με τον Άρη

Ο Αστέρας με γκολ του Μίλος Ντέλεντιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-1 πριν το ματς με τον Άρη στην Τρίπολη. Ο Σέρβος στο ντεμπούτο του με τους Αρκάδες βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του.

Ο Αστέρας έχοντας ως κορυφαίο και σκόρερ στις καθυστερήσεις τον νεαποκτηθέντα Μίλος Ντέλετιτς έφτασε στη νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-1 και πλέον οι Αρκάδες κοιτούν ψηλότερα.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι που στάθηκαν άτυχοι καθώς είχαν δύο δοκάρια μπορούν να κρατήσουν μόνο την καλή εικόνα που έδειξαν σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 51′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε χέρι του Ταχάρ μετά από σουτ του Μουνάφο) και το παιχνίδι… άναψε. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και έφτασαν στην ισοφάριση στο 60′, σε μία φάση που ο Ρόσα μετά από φανταστική ατομική ενέργεια έκανε την παράλληλη, η μπάλα κόντραρε στον Σουάρεθ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο, όπου συνέβη το εξής οξύμωρο. Οι Αρκάδες είχαν κατοχή μπάλας, πίεζαν, αλλά ο Παναιτωλικός στάθηκε εις διπλούν άτυχος, καθώς ισάριθμες προσπάθειες του Ντάουντα σταμάτησαν το δοκάρι. Η αναμέτρηση παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό των  «κυανοκίτρινων», η αριστερή τους πλευρά είχε «θέμα» και οι Κρέσπι (66′, 68′), Ντέλετιτς (83′) απώλεσαν καλές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή ο Νιγηριανός στράικερ «τσίμπησε» στο 81′ την μπάλα προ του Παπαδόπουλου αλλά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του, ενώ στο 90′ σε στατική μπάλα με κεφαλιά, την είδε να αποκρούεται από το οριζόντιο. Και ενώ όλα έδειχναν πως πάμε για λήξη με 1-1, ο Ντέλετιτς με κεφαλιά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους.

Δεν τα πήγε καλά ο Ευαγγέλου. Ναι μεν σωστά καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Ταχάρ, όμως φαίνεται πως δεν έπραξε κάτι ανάλογο σε χέρι του Πασαλίδη (18′), ενώ δεν δείχνει να υπάρχει παράβαση στο ακυρωθέν γκολ του Αστέρα στο 88′ (αυτογκόλ του Σίενστεντ), που δεν μέτρησε για φάουλ του Μπαράλες στον Φερνάντεθ. Αρα έκανε από ένα λάθος για κάθε ομάδα. Πάντως και οι δύο φάσεις ελέγχθησαν μέσω VAR, αν και τη δεύτερη δεν την είδε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (90’+1′ Χαουρέγκι), Μαρκ Φερνάντεθ, Ριέρα (44′ λ.τ. Ντέλετιτς), Κρέσπι (75′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπαράλες.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Μαρσιάλ, Μάρτιν, Σιέστεντ, Αλβαρες (73′ Μουνιέ), Ταχάρ (61′ Τσιγγάρας), Ντάλσιο, Ρόσα, Ντίας (80′ Λιάβας), Ντάουντα

To Top