Ναβροζίδης (Ηρακλή): «Είδα το παιδί πεθαμένο, μελανιασμένο, χωρίς απινιδωτή δεν θα το προλαβαίναμε» (audio)

Σωτήρια ήταν η επέμβαση των διασωστών που με τη συνδρομή απινιδωτή επανέφεραν στη ζωή τον 19χρονο, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε καταρρεύσει στο γήπεδο, την ώρα της προθέρμανσης. Οι μαρτυρίες ανθρώπων που από την πρώτη στιγμή έπεσαν πάνω από τον νεαρό, συγκλονίζουν.

Ο φυσικοθεραπευτής του ΓΣ Ηρακλής και υπεύθυνος για τις πρώτες βοήθειες, Στέλιος Ναβροζίδης περίγραψε τις σοκαριστικές εκείνες στιγμές, μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-PRESS”

«Δουλεύω στο ΓΣ και είμαι υπεύθυνος για πρώτες βοήθειες. Με τη βοήθεια χορηγών είχαμε την τύχη να έχουμε απινιδωτή. Με φώναξαν για να δώσω πρώτες βοήθειες πήρα τον απινιδωτή και είδα ένα παιδάκι αναίσθητο το οποίο ζήτησε πρώτες βοήθειες για ανάνηψη. Καταφέραμε να το επαναφέρουμε μετά από τρεις απινιδώσεις και ΚΑΡΠΑ, είχε 80% οξυγόνο και εκείνη τη στιγμή ήρθε και το ΕΚΑΒ και το ανέλαβαν οι γιατροί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «το συμβάν διήρκησε τουλάχιστον πέντε δέκα λεπτά. Γονείς είμαστε να βλέπει ένα μικρό παιδί να έχει μελανό χρώμα και να μην αναπνέει είναι μια ζωή. Σαν γονείς θέλουμε να κάνουμε ο,τι δυνατόν καλύτερο».

Ακούστε όλη τη συνομιλία εδώ:

To Top