Ναδάλ και Μεντβέντεφ για Τζόκοβιτς: «Κρίμα που δεν είναι εδώ ο Νόβακ. Αλλά η ζωή συνεχίζεται»!

Το 4ο χρονικά, Grand Slam της σεζόν, το φημισμένο US Open βρίσκεται στο επίκεντρο του κόσμου καθώς κάνει Πρεμιέρα σε λίγες ώρες και η απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς εξαιτίας της απόφασής του να μην εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, είναι το θέμα που μονοπωλεί τα ΜΜΕ. Τι είπαν Ράφα Ναδάλ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο Σέρβος κάτοχος των 21 Grand Slam, θα απουσιάσει για δεύτερη φορά φέτος, λόγω της άρνησής του να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από Major τουρνουά. Μετά το αγαπημένο του Australian Open, ο Νόλε θα χάσει και το Αμερικανικό Όπεν που ξεκινάει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, χάνοντας ακόμη περισσότερους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, και βλέποντας την διαφορά του με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ -αν φυσικά προχωρήσει στο τουρνουά- να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Ράφαελ Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του Σέρβου από τη Μελβούρνη, κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο του στην Αυστραλία, ενώ λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεών του στη Νέα Υόρκη, τοποθετήθηκε για την απουσία του κορυφαίου αντίζηλού του.

Ο Ισπανός τενίστας θα διεκδικήσει το 23ο Grand Slam της καριέρας του και σημείωσε σχετικά με την απουσία του «Νόλε»:

«Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τον Νόβακ. Είναι κρίμα κάθε φορά που ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δεν μπορεί να παίξει σε ένα τουρνουά λόγω τραυματισμού ή διάφορων λόγων. Είναι κρίμα για το τουρνουά, κρίμα για τους φιλάθλους αλλά κρίμα και για τους παίκτες γιατί θέλουμε πάντα να έχουμε το καλύτερο δυνατό ταμπλό. Από την άλλη πλευρά, όπως έχω πει πολλές φορές, το άθλημα είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε παίκτη. Έχω χάσει πολλά τουρνουά στην καριέρα μου λόγω τραυματισμού. Πέρυσι δεν ήμουν εδώ. Δύο χρόνια πριν δεν ήμουν εδώ. Το τουρνουά έγινε. Η τενιστική ζωή συνεχίζεται».

O 36χρονος Ισπανός, που ετοιμάζεται για την 16η συμμετοχή του στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, επιστρέφοντας στο US Open για πρώτη φορά μετά το 2019 όπου κατέκτησε για 4η φορά τον τίτλο στη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε:

«Αν και δεν είναι καλό νέο για κανέναν, ο κόσμος του τένις θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από εμένα, τον Νόβακ ή τον Ρότζερ. Ο Νόβακ είναι ένας από τους σημαντικότερους τενίστες τουλάχιστον των τελευταίων 20 ετών, στην ιστορία του τένις. Λυπάμαι που δεν μπορεί να ταξιδέψει εδώ».

Ο Ράφα που προέρχεται από περίπλοκο τραυματισμό στους κοιλιακούς που τον ανάγκασε να αποσυρθεί πριν τον ημιτελικό με τον Κύργιο στο Wimbledon και από έναν πρόωρο αποκλεισμό στο 2ο γύρο του τουρνουά στο Σινσινάτι, από τον μετέπειτα πρωταθλητή Μπόρνα Τσόριτς, σημείωσε:

«Πριν το Σινσινάτι έπαιξα μόλις δύο σετ, πριν ξεκινήσει το τουρνουά, οπότε ήταν δύσκολο. Η προετοιμασία δεν ήταν ιδανική αλλά έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να πάρει μέρος. Θα προσπαθήσω και πάλι εδώ, με καλύτερη προετοιμασία. Είναι δύσκολος τραυματισμός στους κοιλιακούς. Είναι επικίνδυνο. Όταν έχεις θλάση σε αυτό το σημείο, επηρεάζεται πολύ το σερβίς. Πρέπει να βρεις την ελαστικότητά σου ξανά. Το ρίσκο είναι μεγαλύτερο. Με τα δεδομένα που έχω σήμερα, ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός και να δώσω στον εαυτό μου μια ευκαιρία για τον τίτλο».

«Κλείνοντας» τη συνέντευξη Τύπου στο US Open ο Ράφαελ Ναδάλ, που αντιμετωπίσει τον Ρίνκι Χιτζικάτα, Νο198 της παγκόσμιας κατάταξης, στον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν την Τρίτη (30/08), υπογράμμισε:

«Η Νέα Υόρκη είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της καριέρας μου, δίχως αμφιβολία. Σε κάθε προπόνηση κοιτάω να γίνομαι καλύτερος και θα προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός από τον πρώτο γύρο».

Ντανιίλ Μεντβέντεφ: «Κρίμα που δεν είναι εδώ ο Νόβακ»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ράφα Ναδάλ που χαρακτήρισε λυπηρή την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το US Open, κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του υπερασπιστή του τίτλου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρωταθλητής, ο οποίος πέρυσι απέτρεψε τον Τζόκοβιτς από το να γράψει ιστορία και να ολοκληρώσει το ημερολογιακό Grand Slam, στάθηκε στους σκληρούς νόμους της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης που δεν επιτρέπει στον Σέρβο πρωταθλητή να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, παρότι οι Αμερικανοί μη εμβολιασμένοι είχαν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά.

«Ευχόμουν να καταφέρει να παίξει εδώ. Η αντιζηλία με τον Ράφα για τα περισσότερα Grand Slam, θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 22 και 21. Είναι “γελοίοι” αριθμοί. Είναι κρίμα που ο Νόβακ δεν μπορεί να είναι εδώ. Θα ήταν σπουδαία ιστορία για το τένις. Ο νόμος της Κυβέρνησης είναι εντελώς εκτός λογικής», τόνισε με νόημα ο 26χρονος Ρώσος.

Ένα από τα απολαυστικά σημεία της συνέντευξης Τύπου του Μεντβέντεφ, πριν ριχτεί τη Δευτέρα στη μάχη της υπεράσπισης του τίτλου του, ήταν η αναφορά του για το πως τον βλέπουν οι φίλαθλοι και απάντησε:

«Θα είμαι λίγο σκληρός με τον εαυτό μου αλλά θα το πω. Δεν είναι εύκολο να συμπαθήσεις τον Ντανίλ απλά σαν τενίστα, αν τον βλέπεις μόνο στο κορτ. Εννοώ ότι η τεχνική μου είναι λίγο περίεργη. Το στυλ παιχνιδιού μου δεν είναι από τα πιο φανταχτερά αλλά αυτό συμβαίνει γιατί θέλω να κερδίσω. Όταν ήμουν 18, χτύπαγα τη μπάλα όσο πιο δυνατά μπορούσα. Ίσως ο κόσμος να το λάτρευε περισσότερο αλλά πιθανότατα να μην μπορούσα να κερδίσω ένα Grand Slam».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος προέρχεται από την ήττα στα ημιτελικά του Σινσινάτι από τον Τσιτσιπά τη Δευτέρα αντιμετωπίζει τον Αμερικανό, Στέφαν Κοζλόφ Νο110 στον κόσμο, πρόσθεσε:

«Νιώθω ότι αλληλοεπιδρώ με τους φιλάθλους και αν με γνώριζαν προσωπικά, θα με συμπαθούσαν περισσότερο. Η προσωπικότητά μου, με την τενιστική μου ικανότητα και αυτά που λέω στις συνεντεύξεις, είναι αυτά που κάποιοι γουστάρουν σε εμένα.

Λατρεύω να βρίσκομαι εδώ. Πάντα λάτρευα αυτό το τουρνουά, την ενέργεια του κόσμου. Από το 2019 ξεκίνησα να παίζω καλά εδώ κάτι που είναι σημαντικό. Μου αρέσει που επιστρέφω εδώ. Νιώθω σαν το σπίτι μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τους αγώνες»!

To Top