Ναδάλ: Νίκησε τον Τιμ και είναι τέταρτος σε νίκες στην ιστορία

Ο Ράφα Ναδάλ είναι πλέον μόνος τέταρτος σε νίκες σε τουρνουά Ανδρών στο τένις.

 

Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε 7-5, 6-1 επί του Ντόμινικ Τιμ στον πρώτο γύρο του Μπρισμπέιν, κατά την επιστροφή του στο μονό μετά από τραυματισμό, που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα για σχεδόν ένα χρόνο.
Με τη νίκη αυτή ο Ισπανός τενίστας έφτασε τις 1.069 σε επίπεδο Ανδρών, ξεπέρασε τον Ιβάν Λεντλ και είναι μόνος τέταρτος σε νίκες στην ιστορία. Περισσότερες έχουν πλέον μόνο οι Τζίμι Κόνορς (1.274), Ρότζερ Φέντερερ (1.251) και Νόβακ Τζόκοβιτς (1.088).

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, σήμερα δεν ήταν ένα στατιστικό που γνώριζα», είπε ο Ναδάλ. «Είχα αρκετή δουλειά μόνο για να είμαι συγκεντρωμένος και να επιστρέψω στο γήπεδο και να θυμηθώ πώς να παίξω σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα. Υπήρχαν νεύρα και αμφιβολίες πριν από τον αγώνα. Αλλά τα πράγματα πήγαν καλά και είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα».
Ο-22 φορές-πρωταθλητής «Grand Slam» υποβλήθηκε σε αρθροσκοπική επέμβαση τον περασμένο Ιούνιο, αφού τραυματίστηκε στον αριστερό καμπτήρα του ισχίου κατά τη διάρκεια της ήττας του από τον Μακένζι ΜακΝτόναλαντ στον δεύτερο γύρο του Australian Open στις αρχές του 2023.
Ο Ναδάλ επέστρεψε μετά από 347 ημέρες στο ανταγωνιστικό τένις τη νέα σεζόν την Κυριακή και γνώρισε την ήττα στο διπλό-όπου αγωνίστηκε με τον Μαρκ Λόπες-, από τους Αυστραλούς Μαξ Πάρσελ και Τζόρνταν Τόμσον, σε δύο σετ, 6-4 και 6-4, μετά μία ώρα και 14 λεπτά. «Σήμερα είναι ειλικρινά μια συναισθηματική και σημαντική μέρα για μένα μετά από ίσως ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της καριέρας μου στο τένις», είπε ο Ναδάλ. «Είχα την ευκαιρία να επιστρέψω μετά από ένα χρόνο και να παίξω μπροστά σε ένα καταπληκτικό κοινό και να παίξω σε πολύ θετικό επίπεδο την πρώτη μέρα είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι, η ομάδα και η οικογένειά μου που ήταν εκεί κάθε μέρα στο πέρυσι», πρόσθεσε και συνέχισε: «Μου έλειψε να είμαι υγιής και να νιώθω ανταγωνιστικός, να παίζω μπροστά σε πλήθος κόσμου που ήταν εκπληκτικό σε όλη μου την καριέρα εδώ στην Αυστραλία».

To Top