ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ναζλίδης: “Ο Άρης να γίνει το… αφεντικό, λείπει ένας τίτλος, γίνονται μεγάλα βήματα προόδου”

 Ο πρώην παίκτης του Άρη Θωμάς Ναζλίδης βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, θα είναι παρών αύριο στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ συνάντησε τον πρώην του συμπαίκτη στην ΑΕΛ Ανδρέα Αβραάμ και αντίπαλο των κιτρινόμαυρων με την Κυπριακή ομάδα.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Είναι μια επιστροφή μετά από εννέα χρόνια, αρκετά σημαντική επιστροφή, για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο για τον Άρη έτσι;

Εννοείται. Ο Άρης είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια και από το ελληνικό ποδόσφαιρο και από τις μεγάλες χαρές, κυρίως για τους φιλάθλους του, οπότε ναι.

Τι είπες στον φίλο σου Ανδρέα Αβραάμ, παίκτης της ΑΕΛ Λεμεσού για τον κόσμο του Άρη.

Του είπα ότι δεν γλυτώνουν. (γέλια)

Πως βλέπεις το αυριανό παιχνίδι;

Την ΑΕΛ δεν την γνωρίζω σαν ομάδα απ’όσα μου είπε ο πατέρας μου είναι μια ομάδα που προσέχει πολύ την άμυνα της. Οπότε το «κλειδί» θα είναι να μπορέσει ο Άρης να ανοίξει το σκορ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν προηγηθεί στο σκορ, θεωρώ πως θα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Θα είναι ένα «σφιχτό» παιχνίδι γιατί θα είναι και το πρώτο. Σίγουρα ο Άρης θα είναι πιο επιθετικός αλλά δεν νομίζω πως κάποια από τις δύο ομάδες θα ρισκάρει πολύ.

Ακόμα τα πόδια των ποδοσφαιριστών δεν μπορούν να είναι «λυμένα»;

Ειδικά για τις ελληνικές ομάδες ναι λόγω της εποχής, είναι λίγο περίεργη η κατάσταση.

 Είναι σημαντική παράμετρος η παρουσία του κόσμου;

Εννοείται, όταν παίζεις σε μια έδρα με πολύ κόσμο μπαίνεις από μόνος σου πιο δυνατά. Εκεί πρέπει να «πατήσει» ο Άρης και να μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Να μπει να γίνει το «αφεντικό» στο παιχνίδι και να καταφέρει να προηγηθεί γρήγορα στο σκορ.

Ο κόσμος δεν παίζει μπάλα σίγουρα αλλά βοηθάει έτσι;

Σίγουρα βοηθάει, όταν έχεις τόσο παθιασμένο κόσμο όσο ο Άρης στην αρχή ειδικά μπαίνεις πολύ πιο δυνατός.

Ένα γρήγορο γκολ δηλαδή ή ένα γκολ «υπομονής» θα «ξεκλειδώσει» πολλά στο αυριανό παιχνίδι;

Εννοείται. Καταρχάς ένας πολύ μεγάλος παράγοντας είναι η ψυχολογία. Άμα καταφέρεις και προηγηθείς αυτομάτως γίνεσαι πολύ καλύτερος.

Συνολικά πως βλέπεις την ομάδα του Άρη; 

Ακόμα δεν μπορούμε να κρίνουμε την ομάδα για φέτος. Εγώ το φιλικό με τον Ατρόμητο είδα και μπορώ να πω πως η ομάδα δεν ήταν όπως ήταν όταν τελείωσε την περσινή χρονιά. Για εμένα είναι πολύ σημαντική η απώλεια του Ματέο Γκαρσία. Αλλά τώρα έχει κάνει κινήσεις, έχει καλούς παίκτες αλλά σαφώς χρειάζονται και χρόνο δεν γίνεται να είναι έτοιμη μόνο από τα φιλικά.

Είναι και η απώλεια του Μανώλη Σιώπη έτσι;

Ναι είναι και αυτό μια σημαντική παράμετρος, έτρεχε πολύ και κάλυπτε τα κενά. Αλλά πιστεύω πως η ομάδα και τώρα έχει καλούς παίκτες και θα μπορέσει να καλύψει αυτές τις απώλειες.

Μπορεί ο Άρης να ξεπεράσει την ΑΕΛ Λεμεσού και μέχρι που μπορεί να φτάσει;

Σίγουρα μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση αλλά βήμα – βήμα. Θεωρώ πως είναι το «φαβορί» ο Άρης, αλλά αυτό πρέπει να το δείξει στο γήπεδο. Πρέπει να είναι σοβαρός, συγκεντρωμένος και θα τα καταφέρει.

Οι παίκτες της ΑΕΛ Λεμεσού πως αντιμετωπίζουν τον Άρη;

Έχουν σεβασμό απέναντι στην ομάδα αλλά και η ΑΕΛ είναι μια ομάδα με θέληση, εμπειρία, σχετικά ίδια με την περσινή χρονιά οπότε θα είναι ένα παιχνίδι με όχι τόσο άγχος. Θέλουν να το χαρούν, να μπορέσουν να κάνουν κάτι καλό από την πλευρά τους.

Ποια είναι η γνώμη σου για το νέο πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες και ποια είναι η θέση του Άρη σε αυτό;

Περιμένω ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κυρίως για τις πέντε πρώτες θέσεις, αλλά πολύ χειρότερα ποιοτικά από την πέντε θέση και κάτω. Θεωρώ πως οι κινήσεις που κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες, δεν βλέπω κάποια ομάδα από εκεί και πέρα να κινείται σοβαρά. Βλέπω τις μεγάλες ομάδες να κινούνται καλά όλες. Δηλαδή πιστεύω το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό μόνο για τις πέντε πρώτες θέσεις και ποιοτικό. Ο Άρης έχει μια πολύ καλή βάση από πέρσι και μπορεί να τα καταφέρει και φέτος ακόμα καλύτερα.

Ήταν και το θέμα του Κυπέλλου πέρσι, είναι θεωρείς θέμα τύχης;

Δεν μπορούμε να λέμε ότι φταίει η τύχη. Όταν χάνεις από μια ομάδα β’εθνικής τόσο εύκολα, δεν μπορούμε να μιλάμε για τύχη. Αλλά πιστεύω πως ο Άρης έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει πολύ καλά και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Χωρίς να τον «στοιχειώνει» όλο αυτό έτσι; η λέξη τίτλος ..

Λείπει πολύ, γι αυτό πιστεύω. Λείπει από τον κόσμο από όλους μας. Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα λειτουργεί βήμα βήμα και εμένα πιο πολύ με χαροποιεί που ανεβαίνει επίπεδο και σε όλους τους άλλους τομείς που είναι απαραίτητοι για μια «σοβαρή ομάδα» και αυτομάτως έτσι ανεβαίνει και το αγωνιστικό επίπεδο.

Εννοείς το γήπεδο;

Το γήπεδο, οι εγκαταστάσεις, το προπονητικό. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για μια ομάδα. Και σε αυτά ο Άρης ήταν πολύ πίσω. Δεν μπορεί να τα γνωρίζει ο κόσμος αλλά είναι πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για μια ομάδα.

Ήταν λάθη που έγιναν και τώρα βλέπεις μια πρόοδο;

Εννοείται. Δεν μπορείς να φέρνεις στην ομάδα «μεγάλα ονόματα» και να μην έχεις να τους παρέχεις τα βασικά, δηλαδή ένα καλό γήπεδο να κάνουν προπόνηση, ιατρικά, θεραπείες τα πάντα.

Έχεις κρατήσει επαφές με κάποια παιδιά από την ομάδα;

Με όλα τα παιδιά μιλάω, έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Όλοι είναι ευχαριστημένοι, προσδωκούν επιτυχίες και δουλεύουν σκληρά.

Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή στον Άρη;

Όταν υπέγραψα στον Άρη, που ήταν όνειρο που είχα από μικρός. Θυμάμαι την χαρά που είχα την μέρα εκείνη.

Και μια στιγμή με τον κόσμο; Που σκέφτηκες ότι άξιζε που ήσουν εδώ..

Πολλές στιγμές, από την πρώτη νίκη στην Λαμία και την χαρά του κόσμου, με τον Λεβαδειακό που είχαμε 20000 κόσμο στο γήπεδο και ένιωθαν πως ο Άρης επέστρεψε, είναι πάρα πολλές.

To Top