«Ναι» από Πούτιν για δεύτερο Beriev-200 και εναέρια μέσα πυρόσβεσης στην Ελλάδα (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο ανταποκριτής της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν έκανε δεκτό το αίτημα που είχε καταθέσει νωρίτερα σήμερα η ελληνική πλευρά αναφορικά με την αποστολή και δεύτερου πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Beriev-200, γεγονός που αναβαθμίζει σημαντικά τις δυνατότητες αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Μετά την επικοινωνία που είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, η Μόσχα ανταποκρίνεται στο ελληνικό αίτημα για βοήθεια με πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Πούτιν είπε «ναι» για την αποστολή όχι μόνο ενός ακόμα πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Beriev-200 αλλά και επιπλέον εναέριων μέσων, βάσει των όσων μετέδωσαν στο δελτίο ειδήσεων της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης. Υπενθυμίζεται ότι τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη διάθεση του Beriev Be-200 το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα: ««Είχα εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό μου S.Lavrov νωρίτερα σήμερα. Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει».

To Top