ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ναι μεν, αλλά… η βελτίωση στην άμυνα του Άρη

Σερί ήταν και πάει… Η άμυνα του Άρη έδειξε βελτίωση με την έναρξη του δεύτερου γύρου, ωστόσο, δεν έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής αρκετή, προκειμένου να καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος, από τον πρώτο γύρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά από έξι σερί ματς διατήρησης του μηδέν στην άμυνά τους, δέχθηκαν γκολ στα Τρίκαλα, το οποίο ήταν το 15ο φετινό και πρώτο στον δεύτερο γύρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αρκετά προβλήματα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Δεχόντουσαν εύκολα γκολ, τα οποία σε πολλές των περιπτώσεων στοίχισαν βαθμούς (βλ. Καρδίτσα, Αιγινιακό, Καλλιθέα, Λαμία).

Σε 12 αγώνες -μέχρι στιγμής- εκτός έδρας οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κρατήσει μόλις τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία τους, σε αντίθεση με το «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο απολογισμός είναι σαφέστατα καλύτερος, καθώς από τις 11 αναμετρήσεις δεν έχουν δεχθεί γκολ στις επτά.

Για την ακρίβεια, ο Σωκράτης Διούδης, που έχει αγωνιστεί βασικός και στα 22 ματς (χωρίς να χάσει λεπτό), εξαιρουμένου αυτού με τον Πανθρακικό, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του 10 φορές μακριά από την Θεσσαλονίκη και πέντε φορές στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τα 15 τέρματα παθητικό, κατατάσσουν τον Άρη στην τρίτη θέση με τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, μαζί με τον ΟΦΗ, πίσω από τη Λαμία που βρίσκεται στην κορυφή με οκτώ τέρματα και τον Απόλλωνα Σμύρνης που ακολουθεί με 11 γκολ.

To Top