“Ναι” της Σούπερ λίγκα στον υποβιβασμό δυο ομάδων (και άνοδο τεσσάρων)

Την περίπτωση προβιβασμού τεσσάρων ομάδων από την Football League και υποβιβασμού δυο ομάδων από τη Super League εξετάζει υπό προϋποθέσεις η λίγκα.

Οι προϋποθέσεις που θέτει η λίγκα έχουν να κάνουν με θέματα πρωτίστως οικονομικά και δευτερευόντως αγωνιστικά ή κανονισμών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που έλαβε στη συνεδρίαση της Τρίτης το ΔΣ της διοργανώτριας του πρώτου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος:

«1/ Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αναδιάρθρωσης και αποφασίσττηκε ομόφωνα ότι η πρόταση της Football League περί ανόδου 5 ομάδων και υποβιβασμού 3 ομάδων δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, η Super League θα εξετάσει την περίπτωση προβιβασμού 4 ομάδων και υποβιβασμού 2 ομάδων, αν εκπληρωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων που σχετίζονται με θέματα αγωνιστικά, κανονιστικά, τηλεοπτικά και οικονομικά. Επιθυμία της Super League είναι να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών η σχετική συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.

2/ Το ΔΣ της Super League αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία επιφυλάχθηκε να εξετάσει το θέμα) να διευκρινίσει ότι αποκλειστικός δικαιούχος των τηλεοπτικών στιγμιοτύπων των αγώνων της Super League είναι ο όμιλος FORTHNET, ο οποίος μόνος δικαιούται να τα διαθέτει κατά παράγωγο τρόπο σε τρίτους σταθμούς.

3/ Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Super League αποφάσισε ομόφωνα να συνδράμει οικονομικά τις οικογένειες των Ζ. Λυκουρίνου και Γ. Αλεξίου, μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας».

To Top