ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Νασίφ Μόρις: “Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στον Άρη – Δεν μου έκανε το χατίρι η μπάλα το 2003…”

 

Το καλοκαίρι του 2001 έφτασε στη Θεσσαλονίκη ένας 20χρονος Νοτιοαφρικανός αμυντικός. Νασίφ Μόρις το όνομά του. Μέχρι τότε αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τα χρώματα της Σάντος Κέιπ Τάουν, στην οποία έπαιζε επαγγελματικά απ’ τα 16 του.

Μικρός στο δέμας για στόπερ (1.76 μ.), ήταν αρκετά εκρηκτικός, μαχητικός και αποτελεσματικός, στοιχεία που τον έκαναν γρήγορα αγαπητό στην κερκίδα του Άρη. Καλός παίκτης. Στους «κιτρινόμαυρους» έκανε δύο «γεμάτες» σεζόν (2001-02 και 2002-2003) με συνολικά 48 αγώνες, ενώ το καλοκαίρι του 2003 έφυγε για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Άρης δεν μπορούσε να καλύψει το συμβόλαιό του. Εδώ και λίγους μήνες έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Η “Arena Press” τον εντόπισε στη γενέτειρά του, το Κέιπ Τάουν και μίλησε μαζί του για την πρώτη ευρωπαϊκή αγάπη του, τον Άρη.

Τι θυμάσαι από την θητεία σου στον Άρη;

«Θυμάμαι τα πάντα. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την Αφρική για την Ευρώπη. Ο Άρης μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και θα αισθάνομαι πάντα ευγνωμοσύνη γι’ αυτό τον σύλλογο. Έζησα μερικές πολύ όμορφες στιγμές…».

Ως νέος τότε, τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

«Απίστευτη ατμόσφαιρα. Με υποδέχθηκαν όλοι πολύ καλά. Όλοι είχαν πάθος για την ομάδα. Γεμάτο το γήπεδο, εκδηλωτικοί οπαδοί. Όμορφα συναισθήματα…».

Στον Άρη αγωνίστηκες δύο σεζόν. Θυμάσαι κάποιο ιδιαίτερο παιχνίδι;

«Καταρχάς, θυμάμαι το τελευταίο παιχνίδι μου με τη φανέλα του Άρη. Ήταν ένα ντέρμπι με τον Ηρακλή. Κερδίσαμε με γκολ στο φινάλε του αγώνα και καταφέραμε να κερδίσουμε ένα εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

Παραλίγο να κερδίσεις κι έναν τίτλο. Ήσουν μάλιστα και εξαιρετικά άτυχος αφού θα μπορούσες να έχεις σκοράρεις κιόλας…

«Ναι, ο τελικός του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ατυχία. Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρουμε τον τίτλο. Όντως παραλίγο να σκοράρω, αλλά η μπάλα δεν μου έκανε το χατίρι και πήγε στο δοκάρι. Ναι όντως, τώρα που το συζητάμε εκείνη η στιγμή βρίσκεται στο μυαλό μου».

Για τον Άρη μαθαίνεις;

«Ξέρω ότι η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Μαθαίνω κάποια πράγματα, όχι πολλά. Αρκετές φορές παίρνω μηνύματα από απλούς φίλους του Άρη. Είναι πολύ ωραίο που με θυμούνται».

Θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του Άρη…

«Η ομάδα είναι σε περίεργη φάση, αλλά ο Άρης είναι πάντα ένα μεγάλο κλαμπ. Και δεν το λέω έτσι για να το πω. Το έζησα και το ξέρω. Εύχομαι στον Άρη και στον κόσμο του τα καλύτερα. Να παραμείνουν έτσι πιστοί όπως είναι. Είναι φανταστικοί κι ελπίζω πολύ σύντομα να αρχίσουν να παίρνουν χαρές από την αγαπημένη ομάδα τους».

Αρχίζει καριέρα προπονητή

Ο Νασίφ Μόρις μέχρι το περασμένο Μάιο ήταν κανονικά… ενεργός παίζοντας στην πατρίδα του και την ομάδα Μιλάνο Γιουνάιτεντ. Πλέον συνεχίζει στο ποδόσφαιρο έχοντας σαν στόχο να γίνει προπονητής. Ήδη έχει πάρει τα δύο πρώτα πτυχία (levels) και συνεργάζεται με μία ομάδα β’ κατηγορίας της πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής, το Κέιπ Τάουν.

«Ακόμη δεν έχω το κατάλληλο πτυχίο για να αναλάβω πρώτος προπονητής, αλλά αυτός είναι ο στόχος μου», λέει και συνεχίζει: «Αυτή τη στιγμή δουλεύω σε μια ομάδα στο Κέιπ Τάουν κι έχω την U19. Προετοιμαζόμαστε για ένα τουρνουά που θα γίνει εδώ πέρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό που κάνω τώρα. Για το μέλλον, θα δούμε…».

To Top