ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ναυάγησε» στην Κρήτη ο Άρης, «γυμνός» αμυντικά, πρεμιέρα με ήττα (3-2)

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και στην Κρήτη γνωρίζοντας την ήττα από τον ΟΦΗ με 3-2 για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Οι κιτρινόμαυροι που είχαν δύο δοκάρια, γύρισαν το ματς από το 2-0, όμως στο τέλος πληγώθηκαν και πάλι από τα αμυντικά τους κενά και φεύγουν από το Ηράκλειο με άδεια χέρια.

Αχίλλειος πτέρνα αποδείχθηκε για τον Άρη η μεσοαμυντική του λειτουργία καθώς δέχτηκε τρία εύκολα γκολ από έναν ΟΦΗ που δεν ήταν ανώτερος αλλά εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που του έδωσαν οι κιτρινόμαυροι.

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με 2 γκολ στο 17′ και το 38′ με τους κιτρινόμαυρους να ισοφαρίζουν με γκολ στο 41 και το 64′. Ο Άρης είχε άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει με τον Πάλμα με την μπάλα να βρίσκει δύο φορές στο δοκάρι του Μανδα. Στις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ πέτυχε ακόμη ένα τέρμα παίρνοντας αυτός τη νίκη.

ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΝ ΡΟΥΠ ΑΝΤΙ ΤΖΟΥΡΑΣΕΚ

Με μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου παρέταξε τον Άρη ο Τόλης Τερζής. Πιο συγκεκριμένα ο Χουτεσιώτης ξεκίνησε και πάλι κάτω από τα δοκάρια, με τους Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο και Μοντόγια από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα.

Στα χαφ οι Ζουλ, Νταρίντα και λίγο πιο μπροστά τους ο Ρουπ ο οποίος πήρε τη θέση του Τζούρασεκ που αγωνίστηκε βασικός κόντρα στην Ντιναμό, με τους Κάρλσον, Πάλμα στα φτερά και τον Μόρον στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΦΑΣΗ Ο ΟΦΗ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό μεν, αλλά χωρίς καμιά από τις δύο ομάδες να δημιουργήσουν φάση στο αντίπαλο τέρμα. Η πρώτη ήρθε για τον ΟΦΗ στο 17′ με τους Κρητικούς να παίρνουν μάλιστα και κεφάλι στο σκορ. Μετά από βολέ του Μανδά, ο Ντίκο νίκησε τον Οντουμπάτζιο στη διεκδίκηση (ο παίκτης του Άρη ζήτησε φάουλ) μπήκε στην περιοχή έκανε τις ντρίμπλες και τελείωσε τη φάση στα δίχτυα.

ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΗΣ

Δύο λεπτά το γκολ του ΟΦΗ ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει με τον Πάλμα όμως η μπάλα δε του έκανε το χατήρι. Μετά από σέντρα του Κάρλσον και κεφαλιά του Πάλμα, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και ο Μανδάς έσωσε πάνω στη γραμμή! Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR όμως η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή και έτσι δεν υπήρξε γκολ.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ Ο ΟΦΗ

Στο 38 ο ΟΦΗ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Τοράρισον. Ο Μοντόγια δεν μπόρεσε να απομακρύνει μετά την κεφαλιά του Μπάκιτς, ο Τοράρινσον έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Φαμπιάνο και να καταλήγει στη γωνία του Χουτεσιώτη για το 2-0 του ΟΦΗ

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΜΟΡΟΝ

Στο 41 ο Άρης μείωσε με τον Μορόν που άνοιξε λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα.  Όμορφη πάσα του Κάρλσον στον Μοντόγια, αυτός έσπασε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής του ΟΦΗ που ήταν ο Μορόν, ο οποίος από κοντά πλάσαρε τον Μανδά για το 2-1!

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΦΑΜΠΙΑΝΟ

Στο 64΄ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Πάλμα εκτέλεσε γλυκά το φάουλ, ο Φαμπιάνο έβαλε την προβολή και βρήκε δίχτυα, με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία του. Όμως η φάση ελέγχθηκε διεξοδικά από το VAR και τελικώς ο διαιτητής έδειξε σέντρα μετρώντας κανονικά το γκολ του Φαμπιάνο.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
Στο 86 ο Άρης είχε δεύτερο δοκάρι και πάλι με τον Πάλμα. Ο Ονδούριος εκτέλεσε εντυπωσιακά το φάουλ που κέρδισε ο Τζούρασεκ, όμως η μπάλα δε του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας στο κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Μαντά.
ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ Ο ΟΦΗ
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 91 ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη. Μετά απο πάσα του Αμπάντα, γύρισμα του Μοσκέρα, ο Νέιρα μέσα στην περιοχή έκανε το 3-2 για τον ΟΦΗ!

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Καρώ, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γαγιέγος, Μπάκιτς, Τοράλ (61′ Μοσκέρα), Ντίκο

ΑΡΗΣ (Τερζής): Χουτεσιώτης , Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ (46′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Κάρλσον (79′ Τζούρασεκ), Πάλμα, Ρουπ (79΄Σαμόρα), Μόρον

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπάουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), ΑVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαϊας)

To Top