ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ναυάγιο ο Άρης βούλιαξε από τον κακό του εαυτό (3-1), Κομίνης και VAR αρνήθηκαν πέναλτι στο 1-1!

Ένα εφιαλτικό εξάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, με τραγικά λάθη από άμυνα και Κουέστα, έκριναν τον σημερινό αγώνα του Άρη με τον ΟΦΗ, με τους “κιτρινόμαυρους” να προηγούνται από νωρίς με τον Ιντέγε, αλλά να γνωρίζουν την ήττα με 3-1, για την 14η αγωνιστική! Koμίνης και VAR αρνήθηκαν πέναλτι στον Άρη, στο 40΄σε ανατροπή του Μπα, καθώς ούτε καν το έλεγξαν. Μακριά από τη νίκη, εδώ και τέσσερα σερί ματς, οι “κιτρινόμαυροι”… Καθυστερημένες οι αλλαγές από τον Ένινγκ που δεν έδειξε αντανακλαστικά.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Mε 4-2-3-1 ο ΟΦΗ. Κάτω από τα δοκάρια ο Σωτηρίου, δεξί μπακ ο Μαρινάκης, αριστερό ο Κοροβέσης και δίδυμο στα στόπερ οι Γιαννούλης και Κουτρουμπής. Νέιρα και Σακόρ στα χαφ, 10άρι ο Τσιλιανίδης, Σεμέδο και Βαζ, αριστερά και δεξιά στην επίθεση, με τον Φιγκεϊρέντο στην κορυφή

Στο τέρμα για τον Άρη ο Κουέστα, με τον Σούντγκρεν δεξιά στα μπακ και τον Σάσα αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Βέλεθ και Ροζ. Στη μεσαία γραμμή ο Ματίγια με τον Αμπού Μπα. Στην επίθεση δίδυμο ο Ιντέγε με τον Λάρσον, με τους Γκάμα και Φετφατζίδη στα άκρα, σε ένα 4-4-2 από τον Μίχαελ Ένινγκ.

Ο ΙΝΤΕΓΕ… ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Μόλις στο 2΄η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Άρη. Ο Ιντέγε έφυγε στην αντεπίθεση, ξεπέρασε τον αντίπαλό του, πέρασε και τον Σωτηρίου αλλά βγήκε αρκετά πλάγια. Γύρισε στον Φέτφα που δεν μπόρεσε να πλασάρει, κάτι που έκανε ο Λάρσον, βλέποντας όμως τον Σωτηρίου να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δεύτερη τελική για τον Άρη, ένα σουτ του Γκάμα από μακρινή απόσταση στο 7΄, μπλόκαρε εύκολα ο Σωτηρίου.

Ο Μπράουν Ιντέγε το είπε και το… έκανε! Γύρισε μετά την τιμωρία του αποφασισμένος και ήταν αυτός που στο 12΄ άνοιξε το σκορ για τους κιτρινόμαυρους. Ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέλεθ προσπάθησε να βρει την μπάλα, αυτή πήγε στο δεύτερο δοκάρι με τον έμπειρο φορ να την στέλνει στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 0-1!

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ….

Από το 22΄του αγώνα και μετά ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στο γήπεδο, ο Κομίνης εκλεισε τα μάτια σε μερικά φάουλ υπέρ του Άρη νωρίτερα, όπως και ο επόπτης Ακρίβος στον Τσιλιανίδη που ήταν οφ σάιντ, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Κομίνης έδειξε αποφασισμένος να μην σφυρίξει κανένα φάουλ υπέρ του Άρη, παρά μόνο σε όσα θα… μάτωνε παίκτης των κιτρινόμαυρων.

Στο 30΄η άμυνα του Άρη ολιγώρησε με τον Βαζ -αφού προειδοποίησε στο 26΄με τον Κουέστα να αποκρούει- αμαρκάριστος στην μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κουέστα για το 1-1.

ΚΟΜΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕΖΟΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!

Διπλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 32΄, αρχικά ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του Τσιλιανίδη και στη συνέχεια της φάσης ο Σεμέντο έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 40΄, ο Αμπού Μπα ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή από τον Κουτρουμπή, αλλά τόσο ο Κομίνης, όσο και ο Σέζος στο VAR έκλεισαν τα μάτια! Δεν δέχθηκαν ούτε καν να ελέγξουν την φάση! Μάλιστα, στη συνέχεια της ίδιας προσπάθειας του Άρη, παρότι ο Ιντέγε αστόχησε, υποδείχθηκε οφ σάιντ από τον έτερο επόπτη, Καρσιώτη, που πήρε επάξια την σκυτάλη από τον Ακρίβο.

Τελευταία προσπάθεια του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, μία σέντρα του Ματίγια στο πρώτο δοκάρι του Σωτηρίου, με τον Βέλεθ να μην προλαβαίνει, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να μπλοκάρει.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ

Η πρώτη ευκαιρία και στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον Άρη. Ο Ματίγια από καλή θέση σημάδεψε τα αντίπαλα σώματα, στην ατομική προσπάθεια του Φετφατζίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή, στο 46΄. Στο 48΄, καλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Νέϊρα να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Κουέστα εξαιρετικά στην αριστερή του γωνία να αποκρούει.

Στο 55΄μία ακόμα σημαντική επέμβαση του Κουέστα, αυτή τη φορά με το… κεφάλι, στο σκαφτό πλασέ του Τσιλιανίδη σε τετ α τετ από πλάγια!

Ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 65΄, με τον Βαζ μπροστά από τον Κουέστα στην μεγάλη περιοχή να κάνει κακό κοντρόλ και να τον προλαβαίνει ο Κουέστα! Στο αμέσως επόμενο λεπτό η καλύτερη στιγμή του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Ιντέγε να κάνει του σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σωτηρίου με εντυπωσιακή ενέργεια απέκρουσε.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ…

Από εκεί και έπειτα, Άρης στο γήπεδο μεσοαμυντικά, ουδέποτε υπήρξε! Με τον Κουέστα να κάνει τραγική έξοδο, ο Φερέιρα έγινες αποδέκτης της μπάλας και την έσπρωξε στα δίχτυα του Άρη στο 71΄για το 2-1. Δυο λεπτά αργότερα (73΄), ο Φιγκεϊρέδο έφυγε μόνος απέναντι στον Κουέστα, με τον Ισπανό να βγαίνει αρκετά έξω από την εστία του, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, απ΄όπου και τον πλάσαρε ο φορ του ΟΦΗ για το 3-1.

Δοκάρι για τον ΟΦΗ στο 77΄ με τον Φιγκεϊρέδο. Η άμυνα του Άρη έμοιαζε με… παιδική χαρά, καθώς ο φορ των γηπεδούχων έφυγε σχεδόν από το κέντρο μόνος απέναντι στον Κουέστα, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ισπανού.

Το 3-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με τον Άρη να γνωρίζει την πρώτη του ήττα με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του και να χάνει μία ακόμα ευκαιρία να μπει στην 6άδα.

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Σακόρ, Τσιλιανίδης, Νέϊρα, Φιγκεϊρέδο (89΄Μάνος), Βαζ (78΄Στάϊκος), Σεμέντο (37΄λ. τρ. Φερέϊρα)

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Σάσα, Μπα, Ματίγια (88΄Τόνσο), Γκάμα (68΄Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον (79΄Ντιγκινί), Ιντέγε

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) – Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)

VAR: Θανάσης Σέζος, AVAR: Θεόφιλος Μωϋσιάδης

4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

To Top