Ναυάγιο στα ανοιχτά της Κέρκυρας και… SOS: 1-0! (video)

Ο Άρης μπήκε με το… αριστερό στο 2012, παρουσιάστηκε κακός, με χτυπητές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές και έχασε από την Κέρκυρα εκτός έδρας με σκορ 1-0 για την 15η αγωνιστική. Ήταν η πρώτη ήττα της κιτρινόμαυρης ομάδας μετά από δέκα παιχνίδια κόντρα στους Φαίακες, απόρροια μιας εμφάνισης που θύμιζε… ναυάγιο και πλέον εκπέμπει SOS, ενόψει μάλιστα και της δύσκολης συνέχειας, με το πρόγραμμα-φωτιά που την περιμένει μέσα στον Ιανουάριο. Kάτι πρέπει να αλλάξει πριν είναι αργά, μετά από αυτήν την ντροπιαστική εμφάνιση! 

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ ξεκίνησε με τη γνωστή διάταξη, δηλαδή, Καζναφέρης, Μίσελ στα άκρα της άμυνας, Ντίκο, Λαζαρίδης στο κέντρο, Φατί και Τόχα στα αμυντικά χαφ, Νέτο και Ουμπίντες στις δυο πτέρυγες, Σολτάνι και Τσέζαρεκ οι δυο προωθημένοι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, με τις δυο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου (5’ Ιωάννου, 9’ Τσέζαρεκ). Παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε, ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η Κέρκυρα ήταν σίγουρα πιο απειλητική, έχοντας καταφέρει να εκμεταλλευτεί την οπισθοχώρηση του Άρη, την έλλειψη επιθετικού πλάνου και τα πολλά και αβίαστα λάθη (όπως αυτά των Μίσελ και Ντίκο…). Δεν είναι τυχαίο ότι οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με έξι κόρνερ, έναντι κανενός του Άρη…

Παρόλα αυτά οι κίτρινοι θα μπορούσαν να είχαν… «χτυπήσει» στο 39’, όταν ο Καζναφέρης μέσα από την περιοχή έχασε την καλύτερη ευκαιρία για να βρει δίχτυα στο πρώτο 45λεπτο.

Μια ψυχρολουσία ξεκίνησε για τον Άρη το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάρτιν στο 48’ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ντεμπούτο του με την Κέρκυρα (1-0), με κοντινό πλασέ και αφού όλη η άμυνα του Άρη έμοιαζε σαν… σταματημένη!

Ο Πρόμπιερζ προσπάθησε να «απαντήσει» ρίχνοντας στον αγώνα τον Γιαννιώτα (πέρασε στα αριστερά της επίθεσης) αντί του Καζναφέρη, ο Νέτο πέρασε δεξιά στην άμυνα, έχοντας μπροστά του, πια, τον Ουμπίντες. Μόνο που η Κέρκυρα ήταν αυτή που έχασε μέσα σε δυο λεπτά, δυο σπουδαίες ευκαιρίες  με τους Ιωάννου και Αγρίτη (ο Βελλίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα…) για να σκοράρει.

Ούτε η είσοδος του Καπετάνου (αντί του Φατί), ούτε οι συνεχείς εσωτερικές αλλαγές από τον Πρόμπιερζ, διαφοροποίησαν την μέτρια έως κακή εικόνα του Άρη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο με την είσοδο του Σανκαρέ ως δεύτερου επιθετικού προσπάθησε να πιέσει, παίζοντας το τελευταίο του χαρτί. Βρέθηκε με τους Καπετάνο και Γιαννιώτα δυο φορές κοντά στο γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα…

Με εξαίρεση για μια ακόμη φορά τον Βελλίδη, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής του Άρη που να ξεχώρισε. Σε ένα ακόμη παιχνίδι, αγωνίστηκαν όλοι με πολλά λάθη. Μίσελ, Τόχα, Νέτο, έδειξαν να είναι εκτός κλίματος του παιχνιδιού, εγκλωβισμένοι από την άμυνα της Κέρκυρας παρουσιάστηκαν Ουμπίντες και Τσέζαρεκ, ενώ στα ρηχά νερά κινήθηκε ο Σολτάνι.

Δεν απέφυγε τα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο ο Στυλιάρας.

Η Κέρκυρα χωρίς να κάνει κάποιο σπουδαίο παιχνίδι, δημιούργησε τα… στοιχειώδη στον αγωνιστικό χώρο και πήρε δίκαια την νίκη.
 
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζης, Μίχος (9’ Σακελλαρίου), Αγρίτης, Γιάντσης (84’ Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Όσμαν, Γκουστάβο, Μάρτιν, Ιωάννου (71’ Ηλιάδης).

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Καζναφέρης (56’ Γιαννιώτας), Λαζαρίδης, Ντίκο, Φατί (68’ Καπετάνος), Τόχα, Σολτάνι (84’ Σανκαρέ), Ουμπίντες, Τσέζαρεκ.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS


Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:
{youtube}Sf4nN7Xe8zI|640|360|1{/youtube}

To Top