Ναυάγιο του Άρη στην Καλλιθέα, βαριά ήττα (3-1) και νέο πικρό ποτήρι για τον κόσμο! (video)

Ο Άρης που παρουσιάστηκε στο “Ελ Πάσο”… πάγωσε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς του. Η εμφάνιση των κίτρινων ήταν τραγική απέναντι στην Καλλιθέα για το κύπελλο Ελλάδας και το τελικό 3-1 υπέρ της ομάδας από την Αθήνα είναι δίκαιο και καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το έλλειμα ποιότητας και χαρακτήρα που υπάρχει φέτος. Ο Άρης ήταν ανύπαρκτος σε άμυνα και επίθεση και απλά… αναπνέει πρόκριση από το γκολ του Γιαννιώτα.

H υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή, πάντως, μια και η ρεβάνς είναι στις 23 Δεκεμβρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Λούκας Αλκαράθ προτίμησε να αφήσει έξω πολλούς βασικούς, έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα, αλλά δεν υπήρξε ούτε ένας που να τον κάνει να σκεφτεί διαφορετικά από τους προκατόχους του.

Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα με 3-1 από μια ομάδα που βρίσκεται στην 15η θέση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με 14 βαθμούς! Αυτός ο Άρης, με όποιους κι αν αγωνίζονται μέσα, ακόμα κι αν ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ άσχημος, δεν νοείται να μην μπορεί να δημιουργήσει ούτε μία αξιόλογη φάση στην αντίπαλη εστία. Δεν νοείται να μην μπορεί να ελέγξει δύο παίκτες (Ντακόλ, Φίλιπ) από τον αντίπαλο. Δεν νοείται να βρίσκεται πίσω με 3-0 και να δίνει το δικαίωμα στην Καλλιθέα να έχει κι άλλες ευκαιρίες για γκολ!

Ο Ντακόλ άνοιξε το σκορ στο 18′ μετά από λανθασμένη απόκρουση του αρχηγού, Γρηγόρη Παπαζαχαρία. Η μπάλα κόντρα στον Κοτσώνη, στρώθηκε στον Βραζιλιάνο στράικερ, ο οποίος πλάσαρε τον Διούδη και έκανε το 1-0. Η Καλλιθέα κυριάρχησε στο παιχνίδι, είχε κι άλλες ευκαιρίες για το 2-0, ο Άρης μπορεί να ισχυριστεί ότι απείλησε μόνο στην φάση του Αγγελούδη στο 8′. Πέραν τούτου ουδέν…

Στο δεύτερο μέρος ο Αλκαράθ περίμενε αντίδραση, αλλά εις μάτην. Οι παίκτες του δεν μπορούσαν να “βρεθούν” στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με την Καλλιθέα, που κατάφερε να σκοράρει σε μια ανύποπτη φάση, την οποία έκανε γκολ και πάλι ο Ντακόλ. Μια εύκολη για την άμυνα σέντρα έφερε τον Ντακόλ μόνο του με τον Τσουκάνη, ο οποίος είχε τελείως λάθος αντίδραση. Η κεφαλιά του Βραζιλιάνου αιφνιδίασε τον Διούδη, που ήταν εκτός θέσης και έγινε το 2-0 στο 57′.

Ο Αλκαράθ δύο λεπτά μετά έριξε στο παιχνίδι τους Καζναφέρη και Τριανταφυλλάκο, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Η Καλλιθέα στο 76′ έπαιξε ιδανικά την κόντρα επίθεση, η μπαλιά του Ντακόλ στον Φίλιπ “τρύπησε” την άμυνα του Άρη και ο έτερος Βραζιλιάνος έκανε εύκολα το 3-0 “κρεμώντας” τον Διούδη.

Οι κίτρινοι “αναπνέουν” ακόμα και έχουν ελπίδες πρόκρισης χάρη στην μαχητικότητα και την ποιότητα του Γιαννιώτα, ο οποίος 10 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (στο 69′ αντί του Σουνά), στο 79′ μια θεωρητικά χαμένη φάση την έκανε γκολ και μείωσε σε 3-1.

Τίποτα άλλο δεν μπόρεσε να κάνει ο Άρης για να μειώσει ακόμα περισσότερο και έτσι έφυγε με σκυμένο κεφάλι και από το “Ελ Πάσο”…

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μιχελής (71′ Κατσούλης), Ατματζίδης, Σταύρου, Φραγκής, Ροντρίγκες, Φαρινόλα, Αρβανίτης, Χριστοφιλέας, Καλτσάς, Μουστακίδης, Ντακόλ (83′ Μαρουκάκης).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Κοτσώνης, Ψυχογιός (59′ Καζναφέρης), Κοέλιο, Οικονομόπουλος, Σουνάς (69′ Γιαννιώτας), Καραγιάννης, Αγγελούδης, Κανούλας (59′ Τριανταφυλλάκος).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την παρουσίασε live λεπτό, προς λεπτό το PRESSARIS

To Top