“Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια” ζητούν οι φοιτητές στην Αθήνα (video)

Μετά τη Θεσσαλονίκη, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα, μετά τα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια φοιτητών κατά του νέου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν υποχωρεί στο νομοσχέδιο που θέλει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, παρότι τελικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέβαλε τα σχέδιά του για τον Σεπτέμβρη και δεν θα στείλει κανέναν αστυνομικό μέσα στον Απρίλιο, ούτε καν στα πέντε προαναγγελθέντα ΑΕΙ.

«Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία» και «Ν.Δ. και Κεραμέως ακούστε το καλά αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» τα συνθήματα των διαδηλωτών στην Αθήνα, που έφτασαν με την καθιερωμένη πλέον πορεία στη Βουλή, όπου άναψαν καπνογόνα, και επέστρεψαν στα Προπύλαια.

Εκτός από πολλούς φοιτητικούς συλλόγους, τo «παρών» έδωσαν πολλές ΕΛΜΕ, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), το Συντονιστικό αδιόριστων αναπληρωτών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Λίγο μετά τη λήξη της πορείας στην Αθήνα περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την ΑΣΟΕΕ και εκεί υπήρξε μικροένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις που απώθησαν τους διαδηλωτές με χρήση χημικών.

Αύρα της αστυνομίας ήταν νωρίτερα στην Πανεπιστημίου, ενώ αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας σε άτομα που πλησίαζαν στο σημείο της συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας: «Μετά τη λήξη της πορείας, ομάδα 200 περίπου ατόμων, κατευθύνθηκε, μέσω της οδού Πατησίων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και προσπάθησε να εισέλθει εντός αυτού. Η προσπάθεια αυτή απετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη συνέχεια η ανωτέρω ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε μέσω της Λ. Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων, όπισθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προσπάθησε να εισέλθει εντός του Πανεπιστημίου αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, με τρόπο ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».

To Top