“Να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες που θα παίξουν στην πρώτη ομάδα”

Ο νέος τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Άρη, Νικηφόρος Κάκογλου, μίλησε για τα τμήματα υποδομών του Άρη και την προσπάθεια που θα γίνει.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

«Ο Άρης είναι σύλλογος με μεγάλη ιστορία και έχει παράδοση στην παραγωγή ποδοσφαιριστών. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες που θα συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα και θα ανταποκριθούν».

Για την τωρινή κατάσταση στις ακαδημίες: «Η κατάσταση είναι σχετικά καλή. Είναι λίγες οι μέρες που έχουμε ξεκινήσει. Έχουμε κάνει τμήμα Κ-15 που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα υποδομών της Superleague. Δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα ασφαλή συμπεράσματα διότι είναι νωρίς».

Για τη συνεργασία με τον Κώστα Οικονομίδη: «Τον Κώστα Οικονομίδη τον γνωρίζω και προσωπικά. Έχουμε άψογη συνεργασία και είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που είμαι στον Άρη».

Για το πέρασμά του από τον Απόλλων Καλαμαριάς: «Το 2011 ήταν μια προσπάθεια που κράτησε τέσσερα έτη και έγινε δουλειά με προγραμματισμό. Μας ενδιαφέρει να βγουν παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα ενός επαγγελματία. Μας ενδιαφέρει να έχουν τη νοοτροπία του νικητή».

Για το μέρος όπου θα στεγάζονται οι ακαδημίες του Άρη: «Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και κατά 99% τα τμήματα θα εγκατασταθούν στα γήπεδα του κ.Κωνσταντινίδη και πρώην Χατζηπαναγή.

Έχουν γίνει κουβέντες και με τον Άγιο Γεώργιο. Πιστεύω καλύτερο για μια ομάδα σαν τον Άρη είναι να υπάρχει συγκεκριμένο κέντρο για όλα τα τμήματα της.

Το να υπάρχει μια άλλη ομάδα στο κέντρο που είμαστε και εμείς δεν μας απασχολεί. Είμαστε ο Άρης, είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν μας ενδιαφέρουν τα άλλα».

Ενώ πρόσθεσε: «Το να εποπτεύεις τα πράγματα όταν είναι συγκεντρωμένα είναι πιο λειτουργικό και πιο συμφέρον για όλους».

Για το θέμα της ένδυσης των ακαδημιών: «Έχουν παρθεί κάποιες προσφορές και το αργότερο μέχρι αύριο πιστεύω να έχει λυθεί το θέμα για να ξεκινήσουμε τη νέα χρόνια».

Για το αν είναι κίνητρο για τα νέα παιδιά οι ήδη προωθημένοι στην πρώτη ομάδα: «Είναι ένα κίνητρο φυσικά. Έχω δει αυτά τα παιδιά και αξίζουν να είναι εκεί. Βλέποντας παιδιά που έχουν γίνει επαγγελματίες είναι ένα έξτρα κίνητρο για τους νέους ποδοσφαιριστές».

To Top