ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να διαχειρίζεται τα… έσοδα των ομάδων θέλει η Football League

Πρόταση της Football League να διαχειρίζεται τα έσοδα των ΠΑΕ, ώστε να πληρώνει η ίδια ΙΚΑ, Εφορία!

Το οικονομικό πρόβλημα της διοργανώτριας αρχής απασχόλησε το ΔΣ της Τρίτης (20/06).

Τα μέλη της Ένωσης ανταποκρίθηκαν και πλην των Άρη, Αγροτικού Αστέρα, Τρικάλων όλες οι υπόλοιπες ΠΑΕ έστειλαν εκπροσώπους. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των Αιγινιακού, Αναγέννησης Καρδίτσας, Απόλλωνα, Αχαρναϊκού, Πανελευσινιακού, Καλλιθέας, Κισσαμικού, Λαμίας, ΟΦΗ, Παναιγιαλείου, Πανσερραϊκού, Σπάρτης και Χανίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flnews, ο εκπρόσωπος της Καλλιθέας, Γιάννης Αβραντίνης σε έντονο ύφος ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή, γιατί δεν προχώρησε την αγωγή κατά της Super League για το γνωστό θέμα των διεκδικήσεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε: «Τα ψέματα τελείωσαν. Αν θέλουμε να λεγόμαστε επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πρέπει να εξασφαλίσουμε έσοδα ύψους 3,5 – 4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 200 χιλιάδες για κάθε ομάδα. Μειώσαμε το μπάτζετ της διοργανώτριας από το 1,5 εκατ. ευρώ στις 300 χιλιάδες. Αν δεν βρεθεί λύση, θα κινηθούμε νομικά».

Βέβαια, για μπουν στα ταμεία των ομάδων 200 χιλιάδες ευρώ, θα πρέπει να εξασφαλιστούν χορηγίες άνω των 4 εκατ. ευρώ, ποσό εξωπραγματικό για τα δεδομένα της εποχής. Σημειώνεται ότι την επόμενη χρονιά υπάρχει συμφωνία με την ΕΡΤ, ενώ όλα δείχνουν πως θα ανανεωθεί η χορηγία της Stoiximan.gr

Η λίγκα, μάλιστα, πρότεινε τα έσοδα των ΠΑΕ να τα διαχειρίζεται η ίδια. Δηλαδή, από τις χορηγίες να αναλαμβάνει η ίδια την πληρωμή ΙΚΑ, Εφορίας και το υπολειπόμενο ποσό να το δίνει στις ΠΑΕ. Φυσικά, είναι δύσκολο μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, όπως η Football League, να απαιτεί να έχει τόσο άμεση σχέση με τα λογιστήρια των ΠΑΕ, ώστε να έχει γνώση και να πληρώνει την εφορία τους, πόσω δε μάλλον όταν όλες οι ομάδες δεν είναι στο ίδιο οικονομικό επίπεδο και έχουν διαφορετικούς προϋπολογισμούς.

Σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς των ομάδων που δεν θα περάσουν τη διαδικασία της αδειοδότησης, προτάθηκε να τους δίνεται η δυνατότητα για την απόκτηση τριών κοινοτικών κάτω των 23 ετών, απεριόριστων Ελλήνων κάτω των 23 ετών και απεριόριστων ανανεώσεων κάτω των 23 ετών.

To Top