“Να δοθεί ενημερότητα σε ΠΑΕ της Β’ Εθνικής”!

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός, μίλησε για την παρέμβαση που έκανε σχετικά με την προσωρινή ενημερότητα των ομάδων της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Αρένα”:

Για την παρέμβαση που έκανε σχετικά με την προσωρινή ενημερότητα των ομάδων της Β’ Εθνικής: “Η κυβέρνηση ετοιμάζει μια ρύθμιση για όλους αυτούς που οφείλουν. Ο στόχος είναι να μπορούν να προσφύγουν οι πάντες σε αυτή τη ρύθμιση. Οι ομάδες της Β’ Εθνικής έχουν πολλά προβλήματα και δεν μπορούν να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Ξεκίνησα τις επαφές και με τον κ. Τασούλα και τον κ. Ανδριανό και το οικονομικό επιτελείο, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να παρθεί μια προσωρινή ενημερότητα ώστε να μπορούν οι ομάδες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα”, τόνισε αρχικά, για να προσθέσει:

“Επίσης, πρέπει η ΕΠΟ να δώσει ένα μικρό διάστημα παραπάνω να κάνουν κάποιες μεταγραφές έτσι ώστε να δυναμώσουν. Στην συνέχεια να μπούνε στην ρύθμιση και να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρώσουν αλλά με πιο μικρές δόσεις ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν. Πρέπει να ενισχυθούν οι ομάδες έτσι ώστε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό και επί ίσοις όροις. Η ΕΠΟ το έχει ξανακάνει αυτό πριν από δύο χρόνια και ελπίζω πως θα γίνει και τώρα. Το θέμα είναι οι ομάδες και οι διοικήσεις τους να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της πολιτείας γιατί από εκεί και πέρα δεν υπάρχει άλλο. Γίνονται οι συζητήσεις και έχουμε μιλήσει και με αφορμή τα χρέη του ΠΑΟΚ. Συζητάμε με το οικονομικό επιτελείο την ρύθμιση και βλέπουμε τις επόμενες κινήσεις. Η Βουλή ανοίγει στις 25-26 Αυγούστου και θα επιδιώξουμε το θέμα να τελειώσει άμεσα γιατί τα περιθώρια είναι πολύ στενά. Θέλουμε αυτό να περάσει μαζί με τα πρώτα νομοσχέδια”.

To Top