“Να δουλέψουμε σκληρά στη διακοπή”

«Το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για εμάς, γι αυτό η χειμερινή διακοπή έρχεται στο κατάλληλο σημείο. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το διάστημα για να ξεκουραστούμε και να βελτιωθούμε», δήλωσε προβληματισμένος ο Γιούργκεν Κλοπ.

Το 2013 ήταν μια από τις πιο αξιομνημόνευτες χρονιές στην πρόσφατη ιστορία της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά δυστυχώς κλείνει με απογοήτευση στις τάξεις των Βεστφαλών.

Η πρόσφατη ήττα από τη Χέρτα άφησε τη Μπορούσια πολύ πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», κάτι που είχε να συμβεί πάνω από μια δεκαετία(συγκεκριμένα από το Μάρτιο του 2000).

Στο ίδιο ύφος με τον προπονητή του ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ, Ρόμαν Βαιντενφέλερ, δήλωσε: «Δε θέλαμε να κλείσει με αυτό τον τρόπο το 2013 για εμάς. Πρέπει να εμφανιστούμε τελείως διαφορετικοί μετά τη διακοπή και να παίξουμε όπως αξίζει στην Μπορούσια». Ο Νούρι Σαχίν από την άλλη εντόπισε την αιτία για το ντεφορμάρισμα της ομάδας στην απουσία ενός παίκτη με φονικό ένστικτο, ο οποίος θα είναι σε θέση να καθορίζει αποτελέσματα.

Ανεξάρτητα από την κακή τους απόδοση, οι Βεστφαλοί στάθηκαν άτυχοι, αντιμετωπίζοντας πολλούς τραυματισμούς βασικών παικτών από την αρχή της χρονιάς. Πιο σοβαροί αυτοί της αμυντικής γραμμής, όπου η έξοδος των Χούμελς, Σούμποτιτς, Πίστσεκ και Σμέλτζερ, ανάγκασε τη διοίκηση να αποκτήσει τον Μάνουελ Φρίντριχ ως free agent στη διάρκεια της σεζόν, ώστε να καλύψει το κενό των δύο στόπερ κυρίως.

Παρά το δύσκολο διάστημα που διανύει η ομάδα, ο Γιούργκεν Κλοπ εκφράζει την αισιοδοξία ότι το 2014 μπορεί να εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά. «Το πρώτο διάστημα της σεζόν αποδείχθηκε καταστροφικό για εμάς. Μπορεί όμως το 2014 αποδειχθεί φανταστικό. Ελπίζω πως η επιστροφή των τραυματιών θα μας βοηθήσει».

To Top