Να κάνει το χρέος του στη Ρόδο και ότι ήθελε προκύψει για την 6η θέση

Ο Άρης παίζει σήμερα (19.00) τις πιθανότητές του να πάρει την έκτη θέση στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και να βρει απέναντί του τον Πανιώνιο αντί του Παναθηναϊκού. Εξαρτάται από το τι θα κάνει στην Ρόδο με τον Κολοσσό, αλλά και το… ποιον θέλει αντίπαλο ο Πανιώνιος στα πλέι οφ. Για να πάρει ο Άρης την 6η θέση θέλει και ήττα του Ίκαρου από τους κυανέρυθρους.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε χθες πως κανένα παιχνίδι δεν κρίνεται πριν τελειώσει. Δεν το λέει τυχαία. Αυτά τα παιχνίδια, όπου μια ομάδα (ειδικά στην έδρα της) είναι αδιάφορη βαθμολογικά, παίζει πάντα χωρίς άγχος και πίεση και δημιουργεί προβλήματα σε μια ομάδα με στόχο, αν η δεύτερη δεν μπει στο παιχνίδι με την σωστή νοοτροπία.

Και πέρσι ο Άρης βρέθηκε στην ίδια θέση και… κατατροπώθηκε για όσους θυμούνται. Έπαιζε πάλι για την 6η θέση, έπαιξε με το Περιστέρι στην Αθήνα που ήταν αδιάφορο και έχασε με κατεβασμένα χέρια, με σκορ 78-63. Ότι έγινε πέρσι, δεν πρέπει να γίνει φέτος.

Το κίνητρο δεν είναι μόνο βαθμολογικό, αλλά και οικονομικό, καθώς αν ο Άρης πάρει την 6η θέση, θα έχει και μπόνους από τον ΟΠΑΠ ως βελτίωση της θέσης του σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Βέβαια δεν εξαρτώνται τα πάντα από αυτόν, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να “καθαρίσει” το ματς στο Βενετόκλειο με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Κολοσσός έχει απουσίες, καθώς λείπουν Αμερικανοί και κυρίως ο βασικός πλέι μέικερ, Μάρκους Χάτεν. Από τον Άρη θα απουσιάσει ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, όλοι οι άλλοι θα είναι παρόντες και δούλεψαν μέσα στη βδομάδα για να πάρουν τη νίκη και να κάνουν το χρέος τους. Το τι θα κάνει ο Πανιώνιος και ο Ίκαρος στην Καλλιθέα είναι κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν.

 

To Top