«Να μας πεισμώσει η παραίτηση του προπονητή μας»

Mε νωπή την αποχώρηση του Πασχάλη Φούσκα από τον πάγκο, η γυναικεία ομάδα υποδέχεται μεθαύριο τον πρωτοπόρο του ομίλου της, ΕΟ Σταυρούπολης, έχοντας την υποχρέωση να κερδίσει προκειμένου να μείνει κοντά στην κορυφή. Η αρχηγός του Άρη, Μαρία Παντζαρτζίδου, μίλησε στο PRESSARIS για τις ανακατατάξεις στην ομάδα και για την κρίσιμη αναμέτρηση του Σαββάτου, που κατά τη γνώμη της θα κριθεί στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Στην αρχική της τοποθέτηση, η 22χρονη ακραία τόνισε πως η νίκη θα εξαρτηθεί από την απόδοση του Άρη: «Μετά και την παραίτηση του προπονητή μας, είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Το αν θα κάνουμε την έκπληξη το Σάββατο, εξαρτάται καθαρά και μόνο από εμάς. Στον πρώτο γύρο γνωρίσαμε την ήττα στην Σταυρούπολη, τώρα θα αγωνιστούμε στην έδρα μας, ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοσή μας. Αν παίξουμε όπως έχουμε δείξει ότι μπορούμε, τότε δε θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Διαφορετικά, τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

Αναφορικά με την παραίτηση του Πασχάλη Φούσκα και το κατά πόσο επηρέασε την ομάδα, δήλωσε: «Το γεγονός αυτό μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ, αλλά ευελπιστώ ότι θα μας πεισμώσει στο γήπεδο. Ο προπονητής μας είπε ότι η ομάδα χρειαζόταν μια αλλαγή και γι’ αυτό το λόγο πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μας βγει σίγουρα σε καλό. Θέλω και ελπίζω να γίνει έτσι, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον».

Η άνοδος στην Α1 κατηγορία σε καμία περίπτωση δεν έχει χαθεί, την ίδια στιγμή όμως δεν αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της ομάδας, σύμφωνα με την αρχηγό του Άρη: «Στην παρούσα φάση τίποτα δεν αποκλείεται και σαφώς τίποτα δεν έχει τελειώσει όσον αφορά την άνοδο. Αυτό που μας ενδιαφέρει τη δεδομένη στιγμή, είναι να κάνουμε μία καλή εμφάνιση το Σάββατο για να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένες από τον εαυτό μας. Η αλήθεια είναι ότι υστερούμε προπονητικά σε σύγκριση με τις ομάδες που πρωταγωνιστούν και προσωπικά, η παρουσία μας στην προπόνηση δε με ευχαριστεί. Δεδομένης της κατάστασης, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τα πάντα είναι ανοιχτά».

Όσο για το αν μπορούμε να κάνουμε λόγο για φαβορί, σημείωσε: «Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην κατηγορία μας, δεν τίθεται θέμα φαβορί ούτε στο παιχνίδι του Σαββάτου, ούτε όσον αφορά την ομάδα που θα ανέβει κατηγορία. Ένα «στραβοπάτημα» του πρωτοπόρου μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και γενικότερα πιστεύω ότι όλα είναι ρευστά στο θέμα αυτό, καθώς οι ομάδες είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας».

Κλείνοντας, η Παντζαρτζίδου αναφέρθηκε στον παράγοντα – ψυχολογία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό στο οποίο πρέπει να ποντάρουμε κόντρα στην Σταυρούπολη, είναι η ψυχολογία. Η αλλαγή προπονητή και μάλιστα πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι αποτέλεσε ένα σοκ για εμάς. Αν παρουσιαστούμε με ανεβασμένο ηθικό, τότε πιστεύω ότι θα μας βγει το σέρβις, το οποίο είναι το δυνατό μας σημείο και μπορεί να δυσκολέψει τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Προσωπικά, θεωρώ ότι ο παράγοντας – ψυχολογία μπορεί να μας φέρει τη νίκη και κάλλιστα μπορεί και να μας την στερήσει».

To Top