Να μην παίξει φέτος η Αταλάντα ζητούν οι οπαδοί της στη μνήμη των νεκρών

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Αταλάντα έστειλαν γράμμα στον πρόεδρο και του ζήτησαν να μη συνεχίσει φέτος η ομάδα στη Serie A, ως ελάχιστος φόρος τιμής για όσους χάθηκαν στο Μπέργκαμο λόγω του κορονοϊού.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Το Μπέργκαμο είναι η πόλη που “χτυπήθηκε” τρομερά από τον κορονοϊό. Ένα σωρό θάνατοι στην πόλη της Λομβαρδίας, της επαρχίας που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στην Ιταλία. Διαβάσατε προ ημερών τα λόγια του διευθυντή της πνευμονολογικής μονάδας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου του Μπέργκαμο.

Ότι η βραδιά της 19ης Φεβρουαρίου ήταν η βόμβα που ξεκλήρισε το Μπέργκαμο. Η βραδιά που η Αταλάντα επικρατούσε με 4-1 της Βαλένθια στο Μεάτσα (1ος αγώνας για τους “16” του Chamoions League) και εντέλει εξελίχθηκε σε εφιάλτη για μία ολόκληρη πόλη, μια υγειονομική βόμβα. Θετικοί στον κορονοϊό παίκτες της Αταλάντα, της Βαλένθια και οπαδοί. Ο ένας κολλούσε τον άλλον. Και σήμερα, το φως της δημοσιότητας έχουν δει συγκλονιστικές εικόνες στο Μπέργκαμο, εκκλησία γεμάτη φέρετρα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Αταλάντα έστειλαν ένα γράμμα στον πρόεδρο της ομάδας, Αντόνιο Περκάσι. Ένα γράμμα γεμάτο συγκίνηση και ανθρωπιά. Σε αυτό του καθιστούσαν σαφές πως για εκείνους η σεζόν έχει λήξει. Πως το Μπέργκαμο και οι πολίτες του έχουν πριν από την ομάδα.

“Αυτή η μοναδική, ιστορική σφαγή στην πόλη, αξίζει μια εξίσου μοναδική και ιστορική απόφαση. Είσαι ένας άνθρωπος με πίστη. Σε μια τραγική στιγμή δεν υπάρχει χώρος για ποδόσφαιρο. Η Αταλάντα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα: Για εμάς η σεζόν τελειώνει εδώ. Το πρωτάθλημα για την ομάδα μας να τελειώσει εδώ, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρουν οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου. Η επιστροφή της ομάδας στη δράση δεν θα έδειχνε σεβασμό σε αυτούς που έκλεψαν και δίνουν και τη ζωή τους για το Μπέργκαμο. Υπάρχει χρόνος μπροστά και μια μέρα θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα”.

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στο γράμμα που στάλθηκε στον πρόεδρο, υπογεγραμμένο από τον αρχηγό των οργανωμένων και το οποίο ανέβηκε στην επίσημη σελίδα των οπαδών στο facebook. H Αταλάντα βρίσκεται στην 4η θέση της Serie A ύστερα από 25 αγωνιστικές, θέση που οδηγεί εκ νέου σε έξοδο στο Champions League.

To Top