ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να ξαναβρεί τον εαυτό του… (PRESSARIS LIVE, 21:00)

Οι αγωνιστικές κρίσεις γιατρεύονται με αποτελέσματα, με νίκες και μετέπειτα και με καλές εμφανίσεις. Για τον Άρη το ζητούμενο σήμερα (21:00) απέναντι στους Μπάκεν Μπέαρς από την Δανία είναι να… κερδίσει τον εαυτό του, να πάρει τη νίκη και να αρχίσει την επιστροφή στον σωστό μπασκετικά δρόμο.

Δεν τίθεται θέμα για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στον σημερινό αγώνα του Παλέ, για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Άρης είναι η απάντηση, το θέμα όμως είναι να παρουσιαστεί ο κανονικός Άρης στο παρκέ και όχι αυτός που παρουσιάζεται ως επί το πλείστον στα πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Ο Άρης μπαίνει στην δεύτερη φετινή ευρωπαϊκή μάχη του με πολλά προβλήματα. Νοκ άουτ και ο Βασίλης Καββαδάς για δύο μήνες και ένα μεγάλο πλήγμα κυρίως ως προς την επιθετική λειτουργία, διότι ο 25χρονος σέντερ αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα μέχρι σήμερα.

Κακή ψυχολογία από τις ήττες με Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ που συνοδεύονται από πολύ άσχημη αγωνιστική εικόνα και όλα τα… παρελκόμενα με σκέψεις για αντικαταστάσεις παικτών, για πρόωρες αλλαγές σε μια ομάδα που πέρσι δεν προχώρησε ούτε σε μία αλλαγή.

Υπάρχουν παίκτες που μπαίνουν σήμερα στο παρκέ γνωρίζοντας ότι τελούν υπό κρίση. Έχει και αυτό την σημασία του.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δικαιολογίες για την αποστολή που έχει ο Άρης σήμερα. Να κερδίσει τους Δανούς και να παραμείνει αήττητος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν η νίκη συνδυαστεί και με βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή στον σωστό δρόμο.

Το πως θα συμβεί αυτό το ανέλυσε χθες ο Δημήτρης Πρίφτης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να κόψουν οι κίτρινοι τον τρελό ρυθμό, ανοργάνωτο πολλές φορές, των Μπάκεν Μπέαρς μέσα από την αμυντική προσήλωση. Ευχής έργον είναι και επιθετικά να… ξεμπουκώσουν συγκεκριμένοι παίκτες, να μπουν τα μακρινά σουτ ώστε να εκμεταλλευτεί κάποια στιγμή ο Άρης και τις δυνατότητες των ψηλών με σωστές πάσες και συνεργασίες.

To Top