“Να παίξουν οι παίκτες για τον κόσμο και τους εαυτούς τους”

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος, μίλησε στον για το επερχόμενο ντέρμπι των “κίτρινων” με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα και αναφέρθηκε στο τρόπο που πρέπει να αγωνιστούν οι “κιτρινόμαυροι”.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

Για την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει ο Μιλίνκοβιτς τον Σταυρόπουλο ως δεξί μπακ: “Ο προπονητής βλέπεις τους παίκτες κάθε μέρα και τους  έχει δοκιμάσει στην προπόνηση. Πιστεύω πως ο Μιλίνκοβιτς θα κρατήσει τον Ψυχογιό και δε θα βάλει τον Σταυρόπουλο. Από εκεί και πέρα όπως είπαμε και πριν ο προπονητής δοκιμάζει τους παίκτες κάθε μέρα και γνωρίζει καλύτερα”.

Για το δίδυμο Έλσνερ – Πουλίδο: “Ο Ελσνερ με τον Πουλίδο έχουν ίδια χαρακτηριστικά. Ξέρουν μπάλα γιατί έχουν παίξει χαφ αλλά είναι αργοί. Δίπλα στον Πουλίδο θα έπρεπε να είναι κάποιος γρήγορος. Επιπλέον οι παίκτες αυτοί μπορούνε να δώσουν μπάλα στα χαφ αλλά τα χαφ που υπάρχουν στην ομάδα δε είναι αρκετά ικανά να μεταφέρουν τη μπάλα. Ως αποτέλεσμα τα στόπερ αναγκάζονται να ψάχνουν παίκτες μπροστά με βαθιές μπαλιές”.

Για τον τρόπο  με τον οποίο θα παίξει ο Άρης:  “Ο Άρης θα παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και η ομάδα θα είναι πίσω. Για αυτόν τον λόγο δε χρειάζεται τόσο πολύ η ταχύτητα στα στόπερ. Πολλές φορές δε φταίει το στόπερ αλλά το ότι δεν έχει βοήθειες από μπροστά. Οι Τάτος και Τριανταφυλάκος είναι καλοί στο να μεταφέρουν τη μπάλα.

Ο Άρης πρέπει να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις. Βέβαια καλός στον ανοιχτό χώρο είναι μόνο ο Ουντόντζι. Οι Μανιάς και Αγγελούδης δεν είναι καλή στη κόντρα επίθεση όμως χρειάζονται καθώς είναι δυνατά κορμιά και ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός στις στημένες φάσεις. Αυτοί οι δύο παίκτες έχουν αδικηθεί καθώς είναι φορ αλλά έπαιξαν στα πλάγια. Γενικά ο Άρης δεν έχει πολλές επιλογές”.

Για τον Σταυρόπουλο: “Ο Σταυρόπουλος δεν έχει εμπειρία και πρέπει να φτιάξει πολλά. Είναι βέβαια μικρός ακόμα και έχει περιθώρια βελτίωσης”.

Για την σημασία της ψυχολογίας: “Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός πως είναι ντέρμπι. Το παιχνίδι πιστεύω πως θα κριθεί στις μονομαχίες και στη θέληση. Η ψυχολογία του ντέρμπι είναι διαφορετική”.

Για τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ θα παίξει επιθετικά αλλά έχει αργές επιστροφές. Άμα ο Άρης έχει καλή αμυντική συμπεριφορά μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε μια ομάδα που είναι αργή. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει και διεθνής που μπορεί να είναι κουρασμένοι η όχι πολύ συγκεντρωμένοι.”.

Για το πάθος που πρέπει να υπάρχει: “Δεν είναι καλό να λες και πολλά ως προπονητής στους παίκτες πριν τον αγώνα. Η μεγάλη πίεση μπορεί να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει πάθος και να κερδηθούν οι μονομαχίες. Αυτό είναι το κλειδί του αγώνα. Εγώ και τις δύο αποβολές στη καριέρα μου τις έχω σε παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ”.

Για το πόσο σημαντικά ήταν τέτοιου είδους ντέρμπι για αυτόν όταν έπαιζε: “Τέτοια παιχνίδια ήταν η ζωή μου. Ντρεπόμουν να κοιτάξω τους αντίπαλους άμα είχα χάσει. Προσπαθούσα να δίνω παραπάνω από όσα μπορούσα. Δε τα νοιώθουν αυτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του Άρη σήμερα”.

Για το τι θα έλεγε στους παίκτες πριν βγουν στο  παιχνίδι: “Θα έλεγα στους παίκτες να παίξουν για τον κόσμο αλλά και τους εαυτούς τους. Θα χτυπούσα στον εγωισμό τους και θα υπογράμμιζα πως ένα θετικό αποτέλεσμα στη Τούμπα θα βοηθούσε τους ίδιους πάρα πολύ για την συνέχεια”.

To Top