ΝΒΑ: Αποφασίζουν οι παίκτες για την έναρξη

Η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ (NBPL) θα πραγματοποιήσει συνάντηση για να αποφασίσει την ημερομηνία έναρξης για την επερχόμενη σεζόν του ΝΒΑ, είτε αύριο το απόγευμα, είτε το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τον Σαμς Σαράνια του «The Athletic».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το NBPA θα αποφασίζει μεταξύ δύο ημερομηνιών – 22 Δεκεμβρίου και 18 Ιανουαρίου – ως την πρώτη ημέρα της επερχόμενης σεζόν.

Οι λόγοι για την έναρξη του Δεκεμβρίου οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις οικονομικές απώλειες που θα υποστεί η λίγκα, εάν τελικά αποφασιστεί έναρξη τη νέα χρονιά.

Ο Σαράνια τονίζει ότι η λίγκα θα μπορούσε να χάσει 500 εκατομμύρια δολάρια εάν το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και, επομένως, να μην υπάρξουν παιχνίδια τα Χριστούγεννα.

Ο Σαράνια υποστήριξε επίσης πως εάν δεν υπάρξουν αγώνες τα Χριστούγεννα, οι τηλεοπτικοί συνεργάτες του πρωταθλήματος μπορεί να θέλουν να διαπραγματευτούν εκ νέου τις συμφωνίες τους για την επερχόμενη σεζόν.

Με την έναρξη στις 22 Δεκεμβρίου, το πρωτάθλημα θα είχε μια σεζόν 72 αγώνων με την κανονική σεζόν να τελειώνει τον Μάιο και τα playoffs να ολοκληρώνονται γύρω στις 22 Ιουλίου. Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα επηρεαστούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021, οι οποίοι αναβλήθηκαν το περασμένο καιλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η νωρίτερη έναρξη θα επέτρεπε επίσης στο πρωτάθλημα να επιστρέψει στην τυπική μορφή Οκτωβρίου-Ιουνίου για τη σεζόν 2021-22, κάτι που οι παίκτες έχουν τονίσει ότι θέλουν να κάνουν για να επαναφέρουν τα παραδοσιακά καλοκαίρια τους.

Πιθανή έναρξη στις 22 Ιανουαρίου θα σημαίνει σεζόν 60 παιχνιδιών, αλλά οι ομάδες θα είχαν σχεδόν διπλάσιο αριθμό παιχνιδιών back-to-back. Επίσης η κανονική σεζόν θα τελειώσει τον Ιούνιο, που σημαίνει ότι οι τελικοί του ΝΒΑ θα ενδέχεται να διεξαχθούν τον Αύγουστο. Αυτό θα επηρεάσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ και η μεθεπόμενη σεζόν (2021/22) θα αργήσει να ξεκινήσει.

To Top