ΝΒΑ: Πιθανό το… κραχ! Αβέβαιες οι πληρωμές μετά την 1η Απριλίου

Το NBA σχεδιάζει να πληρώσει τους παίκτες κανονικά την 1η Απριλίου, αλλά δεν έχει δεσμευτεί ακόμη να το πράξει και στις… 15 του ίδιου μήνα.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού παραλύει και το ΝΒΑ, τα ακυρωθέντα παιχνίδια και η απώλεια εσόδων «αναγκάζουν» τη Λίγκα να στραφεί προς την οικονομική ευελιξία που της προσφέρει η διάταξη περί ανωτέρας βίας στη συλλογική σύμβαση.

Η ανωτέρα βία (force majeure clause) επιτρέπει την παρακράτηση 1 /92,6 του εποχιακού μισθού ενός παίκτη ανά ακυρωμένο παιχνίδι βάσει καταστροφικών περιστάσεων. Η διάταξη περιλαμβάνει διάφορα σενάρια, όπως πόλεμο, φυσικές καταστροφές και επιδημίες / πανδημίες. (Για τους σκοπούς της ανωτέρας βίας, το πρωτάθλημα θεωρεί ότι κάθε ομάδα έχει παίξει πέντε παιχνίδια preseason, 82 παιχνίδια κανονικής περιόδου και 5.6 παιχνίδια play off).

Το NBA σχεδιάζει να ενημερώσει τις ομάδες και τους παίκτες πριν από την ημερομηνία πληρωμής της 15ης Απριλίου σχετικά με τις προθέσεις της λίγκας. Οι παίκτες με χρονοδιάγραμμα πληρωμών 12 δόσεων που ξεκίνησαν στις 15 Νοεμβρίου θα έχουν εισπράξει το 90% του μισθού τους μετά τις πληρωμές της 1ης Απριλίου, σύμφωνα με το ESPN. Για τους υπόλοιπους παίκτες που επέλεξαν χρονοδιάγραμμα πληρωμών για ολόκληρο το ημερολογιακό έτος ξεκινώντας στις 15 Νοεμβρίου, θα έχουν εισπράξει περίπου το 40% του μισθού τους και θα εξακολουθεί να τους οφείλεται περίπου το 60% του μισθού τους.

Η Λίγκα ψάχνει ημερομηνίες μέχρι το τέλος του Αυγούστου με την ελπίδα να «τραβήξει» τη σεζόν και να γίνουν τα play offs. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων ετοιμάζονται για τεράστιες οικονομικές απώλειες, ειδικά εάν η σεζόν δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει ξανά.

 

To Top