ΝΒΑ: Πιο «συμπυκνωμένη» η σεζόν 2020-21, τζάμπολ την 1η Δεκεμβρίου

Η σεζόν 2020-21 θα ξεφύγει – αναγκαστικά- από τα πρότυπα που προσπάθησε το ΝΒΑ να επιβάλλει τα τελευταία χρόνια και φαίνεται πως θα είναι μία “συμπυκνωμένη” χρονιά που θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου.

Όπως αποκάλυψε ο GM των Χοκς, Τράβις Σλενκ, ο Άνταμ Σίλβερ ενημέρωσε όλους τους γενικούς διευθυντές των ομάδων για τις προθέσεις του να φέρει την επόμενη χρονιά όσο πιο κοντά γίνεται στο παραδοσιακό της πρόγραμμα.

“Η λίγκα προσπαθεί να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στο καθιερωμένο της πρόγραμμα”, είπε ο Σλενκ και συνέχισε:

“Οι λόγοι είναι πολλοί. Η κολεγιακή χρονιά, το ντραφτ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Για αυτό η λίγκα προσανατολίζεται στο να φέρει τόσο κοντά το τζάμπολ της επόμενης σεζόν σε σχέση με τους τελικούς που θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο”.

Η λογική υπαγορεύει πως θα γίνουν περισσότερα back to back παιχνίδια, πιο πολλά ματς για κάθε ομάδα μέσα στην εκάστοτε εβδομάδα, όπως δηλαδή περίπου συνέβαινε πριν μερικές χρόνια.

Το ΝΒΑ σκέφτεται να ανοίξει τα προπονητικά καμπ στις 10 Νοεμβρίου ενώ οι τελικοί ενδεχομένως να τελειώσουν στις 12 Οκτωβρίου, αν υπάρχει Game7.

Σίγουρα θα είναι η μικρότερη offseason όλων των εποχών, αλλά το ΝΒΑ θέλει να επαναφέρει σταδιακά το πρόγραμμα του στις παλιές ημερομηνίες, με τζάμπολ δηλαδή τον Οκτώβριο. Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στα τέλη Ιουλίου του 2021 αποτελεί ακόμα έναν παράγοντας καθώς η λίγκα θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους μεγάλους σταρ να αγωνιστούν σε αυτούς.

To Top