ΝΒΑ: Προτείνει μπόνους 1.000.000 δολαρίων ανά παίκτη στο νικητή τουρνουά εν μέσω της σεζόν

Με το ΝΒΑ να σκέφτεται να προσθέσει ένα μίνι τουρνουά εν μέσω της κανονικής περιόδου κάθε Δεκέμβριο, ο Άνταμ Σίλβερ σκέφτεται να προτείνει ένα bonus 1 εκατ. δολαρίων ανά παίκτη για το νικητή του τουρνουά!

Στο ΝΒΑ ψάχνουν εδώ και καιρός τρόπο να εξελιχθούν, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν να έχει προταθεί μείωση των αγώνων σε 78, την κατάργηση των περιφερειών από τα ημιτελικά των playoffs κι έπειτα, καθώς και την διεξαγωγή ενός μίνι τουρνουά με την συμμετοχή 8 ομάδων σε κατάσταση νοκ-άουτ τον Δεκέμβριο κάθε σεζόν. Με αρκετές ομάδες και την Ένωση Παικτών να είναι διστακτικές λοιπόν σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Άνταμ Σίλβερ φέρεται να ψάχνει άλλους τρόπους για να δώσει κίνητρο.

Με πολύ κόσμο να αναρωτιέται αν θα έχει νόημα να γίνει ένα μίνι τουρνουά μέσα στην σεζόν – όπου οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα προκύπτουν από μία σειρά αποτελεσμάτων στην κανονική περίοδο – αν οι σταρ θα θελήσουν να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό και κατά πόσο θα υπάρχει ενδιαφέρον από χορηγούς, το ESPN αποκάλυψε ότι ο Σίλβερ έριξε μία ενδιαφέρουσα πρόταση στο τραπέζι: Κάθε παίκτης της νικήτριας ομάδας θα λάβει ως μπόνους 1 εκατ. δολάρια.

Με αυτό τον τρόπο ο Σίλβερ θέλει καταρχάς να πείσει την Ένωση Παικτών να ψηφίσει θετικά την πρόταση, κάτι απαραίτητο για να περάσει η πρόταση. Κι αυτό γιατί βάσει καταστατικού μία πρόταση μπορεί να περάσει αν ψηφιστεί θετικά από τα 2/3 των ομάδων, αλλά και την Ένωση Παικτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος μισθός ενός ΝΒΑερ είναι 9 εκατ. δολάρια, ενώ οι σταρ έχουν συμβόλαια που φτάνουν και τα 40 εκατ. δολάρια. Μία ομάδα όμως δεν αποτελείται μόνο από σταρ, έχοντας στο ρόστερ αρκετούς παίκτες που έχουν σαφώς χαμηλότερο μισθό και η προοπτική του μπόνους 1 εκατ. δολαρίων δεν θα τους άφηνε αδιάφορους.

Το επιχείρημα του Σίλβερ είναι πως θα βρεθεί τρόπος να υπάρξουν αρκετά έσοδα από αυτό το μίνι τουρνουά (στο οποίο θα συμμετέχουν 8 ομάδες στην λογική νοκ-άουτ και θα έχει προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό) προκειμένου να είναι όλοι ευχαριστημένοι (παίκτες, ομάδες, χορηγοί). Όπως και να έχει, αυτό που θα ακολουθήσει θα έχει ενδιαφέρον.

To Top