Νεαροί οπαδοί της Λέφσκι χαιρετούσαν ναζιστικά στον τελικό του Κυπέλλου Βουλγαρίας

Σε ναζιστικούς χαιρετισμούς προέβησαν παιδιά τα οποία είχαν ζωγραφισμένες σβάστικες στο σώμα τους λίγο πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Βουλγαρίας ανάμεσα στην Σλάβια Σόφιας και την Λέφσκι Σόφιας.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι σημαδεύτηκε από δύο παιδιά τα οποία δεν ήταν καν στην εφηβεία βρέθηκαν στον στίβο του σταδίου  “Βασίλ Λέφσκι” όπου και προχώρησαν σε ένα ναζιστικό σόου πριν από την σέντρα του αγώνα.

Οι δύο νεαροί φίλοι της Λέφσκι είχαν ζωγραφίσει στο σώμα τους σβάστικες αλλά και το ακρωνύμιο A.C.A.B. ενώ στην συνέχεια προέβησαν σε ναζιστικό χαιρετισμό.

“Βλέπουμε ναζιστικούς χαιρετισμούς, που είναι ανησυχητικό για εμάς” ανέφερε χαρακτηριστικά η επιθεωρητής της κρατικής πρόνοιας στην Βουλγαρία. Η ίδια υποστήριξε ότι η υπηρεσία της θέλει να προχωρήσει στην ταυτοποίηση των δύο παιδιών, κι αν αποδειχτεί ότι αυτά ήταν ασυνόδευτα στο γήπεδο τότε οι γονείς θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 500 λεβ (περίπου 250 ευρώ).

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η Λέφσκι το 2012 είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 30.000 ευρώ για την ρατσιστική της συμπεριφορά σε ματς του Europa League. Η βουλγαρική ομοσπονδία είχε τιμωρήσει από την πλευρά της το 2013 με πρόστιμο 37.500 λεβ όταν φίλοι της σήκωσαν πανό που είχε πάνω μια σβάστικα και ένα άλλο στο οποίο αναγραφόταν η ημερομηνία των γενεθλίων του Χίτλερ.

Το 2014 η συγκεκριμένη ομάδα τιμωρήθηκε με νέο πρόστιμο όταν φίλοι της σήκωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν “θάνατος στους πρόσφυγες” και “αίμα θα χυθεί στη γη μας” , ενώ τον Απρίλιο 40 οπαδοί της Λέφσκι συνελήφθησαν όταν μετά από μικρή έκρηξη κατά την διάρκεια αγώνα τραυματίστηκε μια αστυνομικός.

To Top