ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεαρός οπαδός της Λίβερπουλ έγινε τζιχαντιστής

Στις τάξεις του αιμοσταγούς στρατού του ISIS εντάχθηκε πρόσφατα ο πρώτος λευκός Βρετανός. Πρόκειται για τον νεαρό Τζακ Λετ, οπαδό των διάσημων «κόκκινων» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Προέρχεται από μεσαία οικογένεια, κατά βάση αγροτική, αλλά καλοβαλμένη.

Ο πατέρας του Τζακ, Καναδός στην καταγωγή, έχει υιοθετήσει σύγχρονες μορφές οργανικής καλλιέργειας, πιο αποδοτικές και βιολογικές.

Ο 20χρονος γιος, σύμφωνα με την SUN, ως μαθητής ήταν ο κλόουν της τάξης που του άρεσε να πίνει και κάποιες φορές να καπνίζει κάνναβη.

Ως νεαρός αν και γεννημένος στην Οξφόρδη είναι ποδοσφαιρόφιλος, επιλέγοντας να υποστηρίξει την ομάδα του Άνφιλντ, την θρυλική Λίβερπουλ.

Στους γονείς του είπε πριν από δύο χρόνια ότι πάει να σπουδάσει στο Κουβέιτ. Όμως, στην πραγματικότητα βρέθηκε στην εμπόλεμη Συρία.

Όχι, δυστυχώς, για να βοηθήσει αμάχους, αλλά για να ενσωματωθεί στο στρατό της φρίκης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Ο πατέρας του, Τζον Λετ, 55 ετών, είναι γνωστός στον αγροτικό κόσμο της Οξφόρδης.

Το 2015, κέρδισε επιχορήγηση 25.000 λιρών για τη βιοποικιλότητα των καλλιεργειών του και μάλιστα τιμήθηκε σε δημόσια εκδήλωση.

inner

Ο υιός Τζακ, γνωστός τώρα ως Ιμπραχίμ ή Αμπού Μοχάμεντ, δηλωμένος οπαδός της Λίβερπουλ, αποφοίτησε από το Τσέργουελ της Οξφόρδης.

Ένας μουσουλμάνος γείτονας της οικογένειας, μιλώντας σε δημοσιογράφο της The Telegraph για τον Τζον Λετ είπε:

«Τελευταία φορά που μίλησα με τον πατέρα ήταν πολύ στενοχωρημένος, πρέπει να είναι τρομακτικό γι’ αυτόν ο γιος του να βρίσκεται στην εμπόλεμη ζώνη».

inner
Φίλοι του Τζακ, που επικοινωνούν πλέον μαζί του μέσω Facebook, λένε ότι ο άλλοτε αστείος και ζωηρός κολλητός τους ζει τώρα στην πόλη Ράκκα της Συρίας και παντρεύτηκε μία Ιρακινή.

Όταν, δε, αναφέρονται σ’ αυτόν τον αποκαλούν «τζιχάντι Τζακ».

To Top