Νεκρός Τούρκος δουλέμπορος ανοικτά της Κω σε καταδίωξη από το Λιμενικό

Εξοστρακισμός σφαίρας από όπλο στελέχους του Λιμενικού Σώματος, προκάλεσε τον θάνατο Τούρκου δουλέμπορου, ανοικτά της Κω.

Το θανατηφόρο περιστατικό συνέβη, νωρίς το πρωί, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ταχύπλοου σκάφους, από αντίστοιχο του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Νωρίτερα όπως αναφέρουν πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο χειριστής του ταχύπλοου, πιθανόν είχε αποβιβάσει στην παραλία, επτά παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από στελέχη του λιμενικού. Την ίδια ώρα, σε περιπολία πλωτού του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκε ταχύπλοο που παρά τα προειδοποιητικά σήματα δε σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη.

Το ταχύπλοο προσπάθησε, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, να εμβολίσει τέσσερις φορές το πλωτό σκάφος του λιμενικού, με αποτέλεσμα το πλήρωμά του να απαντήσει με προειδοποιητικές βολές, ρίχνοντας στη μηχανή.

Για μία ακόμη φορά όμως κάποια από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο χειριστής, που είναι πιθανότατα Τουρκικής υπηκοότητας. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, ενώ διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: thetoc.gr / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top