Νεκρός υπερμαραθωνοδρόμος στο Marathon des Sables

Νεκρός έπεσε υπερμαραθωνοδρόμος στη διάρκεια ενός από τους πιο σκληρούς αγώνες στον κόσμου, του «Marathon des Sables», ο οποίος πραγματοποιείται στην έρημο Σαχάρα.

Ο άτυχος δρομέας υπέστη καρδιακή προσβολή στην περιοχή Μερζούγκα και κατέληξε. Το συμβάν έλαβε χώρα τη δεύτερη ημέρα (του αγώνα των έξι ημερών και 251χλμ.), Νότια του Μαρόκο. Ο Γάλλος δρομέας, που ήταν κοντά στα 50 και είχε περάσει όλες τις ιατρικές εξετάσεις ένιωσε έντονη αδιαθεσία και άμεσα έλαβε ιατρική φροντίδα από δύο άλλους δρομείς, oι οποίοι έτυχε να είναι γιατροί και άμεσα εφάρμοσαν το ιατρικό πρωτόκολλο, ενεργοποιώντας παράλληλα το κουμπί SOS, το οποίο σηματοδοτεί ποιος δρομέας αντιμετωπίζει πρόβλημα. Στα επόμενα λεπτά μετέβη με ελικόπτερο ιατρική βοήθεια, όμως παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν επί 45 λεπτά ο άτυχος άνδρας κατέληξε.

Ο διευθυντής της διοργάνωσης, Πάτρικ Μπάουερ ανέφερε στην ανακοίνωση του: «Με σεβασμό στην οικογένεια του διαγωνιζόμενου η ανωνυμία του θα διατηρηθεί. Με σκοπό να σεβαστούμε όλους τους ανθρώπους που έχουν προετοιμαστεί γι’ αυτήν την περιπέτεια, αποφασίσαμε να συνεχιστεί ο αγώνας. Η συνέχιση του αγώνα είναι ένας φόρος τιμής στα αδέλφια της ερήμου». Είναι το τρίτο τραγικό περιστατικό στην 35χρονη ιστορία του αγώνα. Η σημερινή, τρίτη ημέρα δε, ξεκίνησε με τους συμμετέχοντες να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συναθλητή τους. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται στην έρημο Σαχάρα, όπου οι θερμοκρασίες την ημέρα αγγίζουν τους 54 βαθμούς Κελσίου.

To Top