ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Νεμπεγλέρας: “Πρέπει να έρθουν έτοιμοι ποδοσφαιριστές – Θα λείψει από τον Άρη ο Γκάμα”

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Νεμπεγλέρας, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και μίλησε για την φετινή σεζόν των “κιτρινόμαυρων”, τις μεταγραφές, αλλά και τον τραυματισμό του Μπρούνο Γκάμα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε:

-Για το αν είναι σε κάποια ομάδα:

Τώρα όχι δεν βρίσκομαι σε κάποια ομάδα. Τώρα παίζουμε για να ιδρώνουμε.

-Για τον Άρη φέτος:

Η ομάδα ταλαιπωρείται αυτά τα χρόνια. Ανέβηκε σε μεγάλη κατηγορία. Το ξεκίνημα ήταν ενθουσιώδες και άνοιξε την όρεξη στον κόσμο.

-Για το τι έφταιξε:

Έχω δει αρκετά παιχνίδια. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στην αρχή η ομάδα είχε τον ενθουσιασμό. Δεν έτρεξε και δεν έβαλε τις βάσεις όταν έπρεπε και τώρα βλέπουμε ένα ξεφούσκωμα. Ίσως να περνάει την “κοιλιά” αυτό το μήνα. Πιστεύω στις ικανότητες του προπονητή. Θεωρώ ότι είναι μέσα στους δύο με τρεις καλύτερους Έλληνες προπονητές. Ελπίζω ότι θα φτιάξει σύντομα την ομάδα.

-Για τη χθεσινή νίκη:

Θα έλεγα ότι δεν θυμάμαι και ανάλογες περιπτώσεις που η ομάδα κέρδιζε και είχε αποδοκιμασίες. Δεν θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια να κέρδιζε η ομάδα. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Θέλει να βλέπει την ομάδα του να παρουσιάζει θέαμα και να φέρνει το αποτέλεσμα.

-Για όσα επηρέασαν την ψυχολογία της ομάδας:

Ο αποκλεισμός του κυπέλλου, τα παιχνίδια στα οποία η ομάδα δεν ήταν όπως έπρεπε. Υπήρχε διακοπή και έπρεπε η ομάδα να έχει βελτίωση. Η ομάδα έχασε πολλές προπονήσεις με τα χιόνια. Όταν μένεις πίσω δεν μπορείς να πατήσεις το κουμπί και να είσαι τη Δευτέρα όπως θέλεις. Ο Άρης δεν έβαλε κανένα νέο πρόσωπο που θα μπορούσε να του δώσει κάτι.

-Για τις μεταγραφές:

Θεωρώ ότι ο Άρης άργησε και κάποιοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται ενώ δεν υπολογίζονται από την ομάδα. Δεν γίνεται από αυτόν τον παίκτη να πάρεις ό,τι μπορείς. Τον Ιανουάριο δεν μπορείς να βρεις παίκτη όπως τον θέλεις. Πρέπει να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα μπουν κατευθείαν στην ενδεκάδα.

-Για τον Τόνσο:

Έχει πολλή ποιότητα και θα είναι για αυτόν πολύ εύκολο γιατί ο Άρης έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Στο δημιουργικό μέχρι ένα σημείο φτάνει μέχρι την περιοχή.

-Για την άμυνα ως αδύνατο σημείο:

Δεν μου αρέσει να λέω για την άμυνα γιατί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι όλα μία αλυσίδα και αυτό που μένει σε μία ομάδα είναι το καλό σύνολο. Πρέπει όλοι να γίνουν ομάδα.

-Για τη μεσαία γραμμή:

Θα ήθελαν όλες οι ομάδες να τους έχουν στο ρόστερ. Το ότι όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές είχαν τα στοιχεία που ζητάει ένας προπονητής από μια ομάδα. Στα τελευταία παιχνίδια δεν λειτουργεί έτσι. Σίγουρα παίζει ρόλο η ψυχολογία. Όλοι ξέρουν ότι ο Άρης έχει βαριά φανέλα. Πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και πρέπει να το γνωρίζεις πριν πας.

-Για την χρονιά με τη δικιά του ομάδα όταν γύρισε ο Άρης από Β εθνική:

Μοιάζουν αυτές οι χρονιές. Έχουν αλλάξει οι εποχές και το ποδόσφαιρο αλλά οι ομοιότητες είναι ίδιες. Αυτό το λάτιν μοντέλο υπάρχει και τώρα όπως και τότε. Και τότε υπήρχε μία καλή ομάδα.

-Για τις χθεσινές αποδοκιμασίες για την διοίκηση:

Νομίζω ότι θα είμαστε αχάριστοι αν πούμε ότι δεν έχει βοηθήσει την ομάδα. Έχει δώσει πολλά στον Άρη. Οι δύο κατηγορίες είναι διαφορετικές και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Έκανε καλές κινήσεις. Οι παίκτες έχουν την ποιότητα. Σίγουρα θέλουν κάποιον χρόνο προσαρμογής. Γνωρίζω ότι πρέπει να ενισχύσει την ομάδα και θα το κάνει. Έχει μάθει τον Άρη στα καλά του.

-Για τον Γκάμα και τον τραυματισμό του:

Σίγουρα είναι δύσκολο. Δεν θα έλεγα ότι είναι τραγικό. Όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο δύσκολο είναι. Θα λείψει με την απουσία του από τον Άρη. Ελπίζω οι παίκτες που θα έρθουν να μπορέσουν να τον αντικαταστήσουν. Να μην το βάλει κάτω και να γυρίσει ακόμη πιο γερός.

-Για τον κόσμο του Άρη:

Δεν είναι λίγα αυτά που πέρασε. Έχει περάσει από πολλά στάδια και τα έχει δει όλα. Στα δύσκολα θέλουμε τον κόσμο κοντά. Νομίζω ότι ο κόσμος του Άρη ξέρει πως να φερθεί στην ομάδα. Στο τέλος θα μπορέσουμε όλοι μαζί να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

-Για την καλύτερη στιγμή του στον Άρη:

Και ο αποκλεισμός που κάναμε στη Σαραγόσα και τα μεγάλα παιχνίδια με Ρόμα και Μπάγερν. Ήταν αρκετές οι καλές στιγμές και αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

To Top