ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεοφύτου: Το Κυπριακό «διαμάντι» του Άρη

Η Χαρά Νεοφύτου, γεννημένη στις 18 Ιανουαρίου του 1996, είναι από τους άξιους πρεσβευτές του γυναικείου ποδοσφαίρου της Κύπρου που αγωνίζονται εκτός νησιού.

Σπουδάζει Γυμνάστρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αγωνίζεται με τα χρώματα του Άρη με το νούμερο 14 στην πλάτη. Το δεξί μπακ χαφ της ομάδας της Θεσσαλονίκης ακολουθεί το ποδοσφαιρικό του όνειρο μετά από μια πολύ πετυχημένη καριέρα.

Η μόλις 19 ετών Χαρά Νεοφύτου αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Νεανίδων, ενώ μετρά και δυο πρόσφατες επίσημες εμφανίσεις με την Εθνική Γυναικών της Κύπρου κάτι που της δίνει την προοπτική να ονειρεύεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Έχει μάλιστα βραβευτεί την περίοδο 2013-2014 από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ως η καλύτερη νεανίδα αθλήτρια. Έχει αγωνιστεί στην Απόλλων Ladies και τη Δάφνη Τρούλλων και μεγάλη της αγάπη δεν είναι άλλη από το ποδόσφαιρο, με τη Χαρά να δηλώνει φαν της Βραζιλιάνας σταρ του ποδοσφαίρου Μάρτα!

Η σκληρή δουλειά, η αγάπη και η αφοσίωση σε αυτό που κάνει είναι τα μυστικά της επιτυχίας της, όπως τόνισε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε.

neofytou-2

Ερωτηθείσα μεταξύ άλλων για το πώς νιώθει που αγωνίζεται με τα χρώματα του Άρη, η νεαρή αθλήτρια των «κίτρινων» τόνισε:

«Νιώθω πολύ χαρούμενη και περήφανη που αγωνίζομαι σε ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό Σύλλογο στον οποίο θα αγωνιστώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Άρης αυτήν την στιγμή είναι η ομάδα μου και η οικογένειά μου. Από την πρώτη στιγμή τα άλλα κορίτσια με υποδέχτηκαν φιλικά και μάλιστα με αρκετές συμπαίκτριες μου έχουμε γίνει πάρα πολύ καλές φίλες. Οι εμπειρίες είναι μοναδικές με πολλά ταξίδια για αγώνες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας είναι πάντα κοντά μας και μάλιστα με βοήθησε πολύ στο θέμα της προσαρμογής μου στη Θεσσαλονίκη», για να προσθέσει:

«Ο Άρης είναι από τις ομάδες που αγωνίζονται ως επί το πλείστον με ντόπιες ποδοσφαιρίστριες κάτι που δίνει ώθηση και στα μικρά κορίτσια να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Φέτος έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην ομάδα όσο αφορά το προπονητικό τιμ και τον τρόπο λειτουργίας και ο Άρης έχει θέσει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και σε όλες τις διοργανώσεις».

Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι είναι οι στόχοι της είχε να πει:

«Πρώτος μου στόχος είναι να τελειώσω το Πανεπιστήμιο και δεν σας κρύβω ότι προσανατολίζομαι στο ν΄ ακολουθήσω την ειδικότητα του ποδοσφαίρου. Πολύ θα το ήθελα μελλοντικά να δούλευα ως προπονήτρια ποδοσφαίρου σε μικρά κοριτσάκια. Παράλληλα με τις σπουδές μου θέλω να καθιερωθώ με τον Άρη και γιατί όχι αν μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ και σε ομάδα του εξωτερικού. Τέλος η συμμετοχή στην Εθνική Κύπρου ήταν και θα είναι πάντα ο μεγάλος μου στόχος».

Τέλος, η Χαρά Νεοφύτου μίλησε και για τα επόμενα σχέδιά της, λέγοντας:

«Στις 21 Αυγούστου επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη και ανυπομονώ να ενσωματωθώ στην προετοιμασία της ομάδας. Από τις 24 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου θα είμαστε με τον Άρη στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας για το βασικό μέρος της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου».

Πηγή: cyprusacademies.com

To Top