Νεοφώτιστος, αλλά επικίνδυνος ο Πανελευσινιακός

Τα πρώτα του βήματα στην Α1 πραγματοποιεί την φετινή σεζόν ο Πανελευσινιακός. Έπειτα από αρκετά χρόνια προσπαθειών η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα αφού «κατάπιε» τις προηγούμενες κατηγορίες βρέθηκε τελικά στην μεγαλύτερη και πλέον ετοιμάζεται να υποδεχτεί μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδος όπως άλλωστε τόνισε και ο έμπειρος τεχνικός.

Για τους περισσότερους φίλους του Άρη το όνομα της Ελευσίνας δεν λέει κάτι, πρόκειται όμως για ένα αξιόμαχο σύνολο που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Το αντίθετο μάλιστα, μια και η αυριανή αναμέτρηση κρύβει πολλές παγίδες κάτι άλλωστε που τόνισε ουκ ολίγες φορές ο Βαγγέλης Αγγέλου στους παίκτες του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας για το αυριανό παιχνίδι.

Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα μετά την ήττα της πρεμιέρας από το Περιστέρι με σκορ 76-74, υπέταξε την δεύτερη αγωνιστική την Καβάλα με 87-74 στην έδρα του και το περασμένο Σάββατο παρότι πάλεψε ηττήθηκε στην Ρόδο από τον Κολοσσό με 78-71. Πρόκειται για μια ομάδα που βασίζεται κατά κόρον στο πικ εν ρολ κυρίως λόγω της παρουσίας του Νίκου Λιακόπουλου. Ο έμπειρος γκαρντ αγωνίζεται 29 λεπτά ανά παιχνίδι πετυχαίνει 15 πόντους και μοιράζει 4 ασίστ παίρνοντας μεγάλο μέρος των επιθέσεων της Ελευσίνας πάνω του.

Στα γκαρντ υπάρχουν και άλλες αξιόπιστες λύσεις όπως ο Νίκος Παπανικολόπουλος, ο Νίκολας Ραϊβιο και ο Σπύρος Μαγκουνής που προσφέρουν σημαντικές βοήθειες στον 29χρονο πλέι μέικερ. Όσον αφορά τις θέσεις των ψηλών οι Παπανικολάου, Καμπ, Χιουζ, Δεληγιάννης και Τσιάκος συνθέτουν μια αξιόπιστη φροντ λάιν χωρίς ωστόσο κάποιος από αυτούς να αποτελεί το «φόβητρο» για τους ψηλούς του Άρη.

Την 12άδα του Πανελευσινιακού συμπληρώνουν οι Νίκου, Κυριακόπουλος και Αβραμίδης χωρίς ωστόσο να έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Πρόκειται για ένα σύνολο με ομοιογένεια καθώς μεγάλο μέρος του ρόστερ αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια μαζί ενώ και ο προπονητής παραμένει ίδιος εδώ και πολλά χρόνια. Βασίζει πολλά στον ενθουσιασμό του ενώ αρέσκεται στο να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως είναι η τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

 

To Top