Νιγηρία: «Θα απολύαμε τον Πεσέιρο εάν είχαμε τα χρήματα της αποζημίωσης»

 Μετά από δύο κακές εμφανίσεις στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 στη ζώνη της Αφρικής, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας (NFF) θα απέλυε τον Πορτογάλο  προπονητή της Ζοσέ Πεσέιρο εάν είχε τα χρήματα να πληρώσει την αποζημίωση, σύμφωνα με το μέλος της NFF, Νσε Εσιέν 

«Αν είχαμε τα χρήματα να του πληρώσουμε την αποζημίωση, θα ήμασταν έτοιμοι να τον απολύσουμε από τα καθήκοντά του, δεν είμαστε ευχαριστημένοι», είπε στα μέσα ενημέρωσης ο Εσιέν, ο οποίος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της NFF.

Η πρόκριση της Νιγηρίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 είναι ήδη σοβαρά σε κίνδυνο μετά τις δύο ισοπαλίες των «σούπερ αετών» εναντίον του Λεσότο και της Ζιμπάμπουε στους δύο πρώτους προκριματικούς αγώνες τους.

«Όλοι ζητούν την απόλυση του προπονητή. Από έξι πιθανούς βαθμούς, έχουμε μόνο δύο. Είναι λυπηρό και βρισκόμαστε σε πολύ επισφαλή κατάσταση, συνέχισε ο Εσιέν.

Η Νιγηρία, που δεν κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, θα φιλοξενήσει τη Νότια Αφρική τον Ιούνιο του 2024, πριν ταξιδέψει στο Μπενίν.

Στον 3ο όμιλο, η Νότια Αφρική προηγείται με τρεις βαθμούς  και θα μπορούσε να διευρύνει τη διαφορά  αύριο (21/11) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της τη Ρουάντα. Ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ο δεύτερος αγωνίζεται στα play-offs.

To Top