Νικάει σήμερα (PRESSARIS – Live, 17:00) στο Παλέ, μένει τρίτος και μπαίνει με ιδανικό τρόπο στη τελική ευθεία

Ο τρίτος Άρης υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο σήμερα (17:00) τον ουραγό Πανιώνιο στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Υπό άλλες συνθήκες θα επρόκειτο για έναν εύκολο αγώνα, όμως εύκολο θα τον κάνουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μέσα στο γήπεδο, γιατί οι κυανέρυθροι μπορεί να έχουν σχεδόν υποβιβαστεί αλλά διαθέτουν ποιότητα.

Το παιχνίδι, όπως όλα τα εντός έδρας με τέτοιου είδους αντιπάλους, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προσήλωση στο πλάνο και συγκέντρωση, ειδικά στο ξεκίνημά του.

Ο Πανιώνιος παίζει το τελευταίο χαρτί του, υπό την έννοια ότι βρίσκεται στην πλέον δυσχερή θέση, μόλις με τρεις νίκες και άρα δεν έχει να χάσει τίποτα μέσα σε μια έδρα σαν το Παλέ. Παίκτες όπως ο Ξανθόπουλος, ο Βεργίνης, ο Κορόλεφ ή ο Κόλεμαν, θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές και σε καλύτερες ομάδες στην ελληνική Α1, απλώς δεν έχουν καταφέρει να γίνουν ομάδα στον Πανιώνιο και αυτό πληρώνουν οι Νεοσμυρνιώτες.

Τον Άρη, βέβαια, ουδόλως τον απασχολεί η κατάσταση του Πανιωνίου. Θέλει τη νίκη, το 14ο ροζ φύλλο αγώνα, για να συνεχίσει την προσπάθειά του για μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Οι κίτρινοι θεωρητικά έχουν πέντε πιο δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια, όμως έχουν μάθει από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα να μην κοιτούν πιο μακριά από το επόμενο παιχνίδι τους.

Μπαίνουν στην 21η αγωνιστική ως τρίτοι στην βαθμολογία και θέλουν να συνεχίσουν έτσι, παίζοντας το μπάσκετ που τους έφερε έως εδώ. Μπάσκετ με πολλή πίεση στην περιφέρεια, με έλεγχο των ριμπάουντ και πολύ καλό τρανζίσιον παιχνίδι. Αν τα κάνουν αυτά, δεν θα έχουν πρόβλημα να φτάσουν σε μια άνετη νίκη και να μπουν στην τελική πεντάδα αγώνων για την κανονική διάρκεια με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

To Top