Νικητής στη Ρωσία ο Μπότας, ποινές για Χάμιλτον

Ο Βάλτερι Μπότας πήρε τη νίκη στο Σότσι, με τον Χάμιλτον να μένει τρίτος με ποινές.

Τη δεύτερη νίκη του φέτος πανηγύρισε ο Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε την ποινή του Λιούις Χάμιλτον και πήρε με άνεση την πρώτη θέση. Ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε δεύτερος και ο Βρετανός πήρε την τρίτη θέση.

Στην εκκίνηση ο Χάμιλτον κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση από τον Μπότας, που έφυγε πολύ γρήγορα και πέρασε τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ακολούθησε τα «ασημένια βέλη» στην τρίτη θέση.

Στις πίσω θέσεις έγινε ένας μικρός χαμός: ο Κάρλος Σάινθ χτύπησε τον τοίχο στην δεύτερη στροφή, ενώ λίγο αργότερα ο Λανς Στρολ χτυπήθηκε από τον Σαρλ Λεκλέρ και κατέληξε κι αυτός στον τοίχο. Και οι δύο εγκατέλειψαν και το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα.

Όταν συνεχίστηκε ο αγώνας ο Χάμιλτον πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων για 2 παραβιάσεις των κανόνων στην προπόνηση της εκκίνησης και μετά το πιτ στοπ του έπεσε στη δέκατη θέση.

Ο Μπότας πέρασε μπροστά και άνοιξε την διαφορά από τον Φερστάπεν, που ήταν ανήμπορος να ακολουθήσει την Mercedes.

Ο Χάμιλτον ανέβηκε μέχρι την τρίτη θέση, αλλά δε μπόρεσε να πλησιάσει τον Φερστάπεν και να τον απειλήσει για τη δεύτερη θέση.

Ο Σέρχιο Πέρεζ ήταν ο ταχύτερος από τους υπόλοιπους και πήρε την τέταρτη θέση χωρίς προβλήματα. Ο Ρικιάρντο συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την έκτη θέση για τη Ferrari. Οι Οκόν, Κβίατ, Γκασλί και Άλμπον συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

To Top