Νικολαΐδης: «Να δώσουμε ευκαιρία στα παιδιά και να βάλουμε κάποιες μικρές βάσεις για το καλοκαίρι»

Ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, Ιωσήφ Νικολαΐδης, μίλησε για το τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτσερ» του Μανχάιμ, για τις κλήσεις στην εθνική, αλλά και για το πόσο βοηθά η διοργάνωση του rising stars τους αθλητές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα»:

Για τις κλήσεις για το διεθνές τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτσερ» τού Μανχάιμ: «Έγιναν δύο κλιμάκια σε βορρά και νότο. Τα περισσότερα παιδιά τα γνωρίζω όχι μόνο απ’ τη φετινή χρονιά, είτε επειδή έχουμε παίξει ως αντίπαλοι, είτε απ’ τη συμμετοχής τους στο Rising Stars, αλλά από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά τα κλιμάκια έγιναν περισσότερο για να γνωρίσω παιδιά με τα οποία δεν είχα τόσο πολύ επαφή μαζί τους, όπως τα παιδιά της επαρχίας. Ήθελα να δω τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ τους, το επίπεδό τους. Έγινε μια προεπιλογή για το τουρνουά του Μανχάιμ. Όπως είπα και στα παιδιά, το αν κάποια παιδιά δε θα είναι στο τουρνουά, δε σημαίνει ότι δε θα είναι και το καλοκαίρι στην τελική επιλογή και το αντίθετο. Όλοι προσπαθούμε, κρινόμαστε καθημερινά και η προσπάθεια είναι συνεχής και αδιάκοπη».

Για το τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτσερ» (30/03 – 06/04): «Είναι μια ευκαιρία να δούμε και τους αντιπάλους μας ενόψει πανευρωπαϊκού. Στο τουρνουά η αποστολή θα είναι με 14 παίκτες. Βρισκόμαστε εν μέσω αγωνιστικής περιόδου και δε θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Η Εθνική έχει να πάρει μέρος 6 χρόνια σ’ αυτό το τουρνουά και είναι ευκαιρία να δούμε τους αντιπάλους μας, τον ανταγωνισμό που υπάρχει, ν’ αρχίσουμε να μπαίνουμε σιγά-σιγά στη φιλοσοφία, στο πώς θέλουμε να κινηθούμε, να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά να δείξουν τις δυνατότητες τους και να αρχίσουμε να φτιαχνόμαστε σιγά-σιγά σαν ομάδα. Να βάλουμε κάποιες μικρές βάσεις για το καλοκαίρι».

Για τη διαδικασία επιλογής: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους και γίνεται απ’ όλους προσπάθεια για να είναι στην ομάδα. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα ατομικά χαρακτηριστικά των παιδιών και το πόσο εύκολα μπορεί ένας παίκτης να βάλει τη μπάλα στο καλάθι ή να πασάρει καλά, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά και εντός και εκτός γηπέδου. Είναι μια συνεχής διαδικασία και προσπάθεια».

Για το πόσο τον βοηθάει το τουρνουά Rising Stars να δει τα παιδιά: «Έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να γίνει μια αποκρυπτογράφηση των παιδιών και στις μεικτές που παίρνουν μέρος. Στις μεικτές βορρά και νότου τα παιδιά εναλλάσσονται. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους προπονητές, να πάρω τις απόψεις τους. Έχω κι εγώ βέβαια εικόνα για όλους τους παίκτες. Το Rising Stars βοηθάει πάρα πολύ να έχουν τα παιδιά ανταγωνιστικούς αγώνες, να δουν τους αντιπάλους τους, το επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας. Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση και η όλη διαδικασία βοηθάει τα παιδιά».

To Top