Νικολαΐδης: “Να κάνω υπερήφανους όλους τους Έλληνες”

Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μίλησε για την αυριανή έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς στην υφήλιο, αλλά και για τις περιπτώσεις των Βούλας Παπαχρήστου και Δημήτρη Χονδροκούκη.

Aναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Αρχικά, αναφέρθηκε για τη στιγμή που θα μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ως σημαιοφόρος της ελληνική αποστολής:

«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, μια τεράστια εμπειρία για μένα και θα προσπαθήσω να κάνω υπερήφανους τους εκατομμύρια Έλληνες που θα παρακολουθούν».

Για το κρούσμα ντόπινγκ του Δημήτρη Χονδροκούκη είπε: «Με στεναχωρεί ιδιαίτερα αυτό το γεγονός, αλλά και το ότι ο ελληνικός λαός απογοητεύεται, ενώ περίμενε να χαρεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας έχει συνδυάσει πολλές χαρές με επιτυχίες στον αθλητισμό και με τέτοια μαντάτα προβληματίζεται και στεναχωριέται. Ας είναι το τελευταίο κρούσμα ντόπινγκ αυτό. Απλά, θέλω να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να μη γενικεύσει την απογοήτευσή του, διότι οι 103 αθλητές που θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε επιτυχίες στην παρτίδα μας».

Για την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου: «Δε μου επιτρέπεται να σχολιάσω ένα τόσο σημαντικό θέμα, όταν έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση και εκπροσωπείς τα ελληνικά χρώματα, ό,τι και να θες να πεις, θα πρέπει να προσέχεις τον τρόπο που το λες».

Για την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αν τους επηρεάζουν τα δύο αυτά περιστατικά: «Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι έχει επηρεαστεί το κλίμα και συζητιούνται τα θέματα αυτά μεταξύ των Ελλήνων αθλητών. Όμως, πιστεύω ότι όλοι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για ό,τι καλύτερο και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

To Top