Νιούκαστλ: Eιδική εμφάνιση που θα επιτρέπει στους κωφάλαλους να αισθάνονται την ατμόσφαιρα του γηπέδου (video)

Η Νιούκαστλ πήρε μια σπουδαία πρωτοβουλία, φτιάχνοντας μια ειδική εμφάνιση, στην οποία θα δίνεται η ευκαιρία στους κωφάλαλους οπαδούς να αισθάνονται την ατμόσφαιρα του γηπέδου.

Σπουδαία πρωτοβουλία πήρε η Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» συγκεκριμένα ανακοίνωσαν πως στο ερχόμενο παιχνίδι με την Τότεναμ (13/4) θα φορέσει για πρώτη φορά μια φανέλα ειδικά διαμορφωμένη για τους κωφάλαλους οπαδούς της.

Πιο αναλυτικά, η εμφάνιση αυτή έχει δημιουργηθεί έχοντας ως βάση την απτική τεχνολογία και θα μετατρέπει σε πραγματικό χρόνο τον θόρυβο του γηπέδου σε πραγματικό χρόνο. Κάπως έτσι θα γίνει επιτρεπτό προς τους οπαδούς της Νιούκαστλ με προβλήματα ακοής, να αισθανθούν όσο καλύτερα γίνεται την ατμόσφαιρα στο St’ James Park.

Για να γίνει αυτό, ο αγγλικός σύλλογος συνεργάστηκε με τον χορηγό της φανέλας της, την εταιρεία από τη Σαουδική Αραβία, Sela, αλλά και με το RNID, το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο Κωφών Αγγλίας. Ο οποίος αφορά έναν οργανισμό, ο οποίος εργάζεται για τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα ακοής στο Νησί.

Η  όλη καμπάνια θα έχει τίτλο «Unsilence the Crowd». Πρωταγωνιστές στο βίντεο που έβγαλε στη φόρα η Νιούκαστλ είναι ο Ράιαν και ο Ντέιβιντ, δύο κολλητοί φίλοι που έχουν κοινή την αγάπη τους για την ομάδα, αλλά το πρόβλημα ακοής.

«Δεν έχουμε ακούσει ποτέ τα συνθήματα των οπαδών. Απλά παρακολουθούμε το πάθος και την ατμόσφαιρα», ήταν τα λόγια των δύο φίλων. Κάπως έτσι με αυτή την πρωτοβουλία, οι δύο φίλαθλοι της Νιούκαστλ θα μπορέσουν για πρώτη φορά να αισθανθούν την ατμόσφαιρα του γηπέδου.

To Top