ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νις: Η πρώην ομάδα του Γκαλτιέ με αξία 220.000.000 ευρώ και ιδιοκτήτη Άγγλο δισεκατομμυρίουχο!

Αν ο Άρης περάσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς τότε θα έχει ακόμα δυσκολότερο έργο στα playoffs του Conference League, καθώς θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Nις. 

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος έχει μπροστά της την πρόκληση των διπλών αναμετρήσεων με την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς τότε θα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο, καθώς η κλήρωση των playoffs του Conference League την έφερε αντιμέτωπη με την ισχυρή Νις. 

Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ, η οποία με βάση την πλατφόρμα transfermarkt έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 220 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώην ομάδα του Γκαλτιέ!

Ο Λουσιάν Φαβρ δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του από τη Ντόρτμουντ επιστρέφει στους πάγκους για λογαριασμό της Νις. Το κλαμπ της Νίκαιας πούλησε τον περσινό προπονητή, Κριστόφ Γκαλτιέ στην Παρί Σεν Ζερμέν αντί δέκα εκατομμυρίων ευρώ και έδωσε τα «κλειδιά» εκ νέου στον 64χρονο Ελβετό τεχνικό, ο οποίος ήταν προπονητής της ομάδας τη διετία 2016-18. Θυμίζουμε πως η Νις είχε πάρει το καλοκαίρι τον πρωταθλητή με τη Λιλ Γκαλτιέ και μαζί του τερμάτισε στην πέμπτη θέση της Ligue 1, ενώ έχασε στην ισοβαθμία (66) το εισιτήριο για το Europa League από τη Ρεν.

Η αγωνιστική φιλοσοφία

Ο πολύπειρος τεχνικό των Γάλλων έχει άκρως επιθετική φιλοσοφία και βασίζει το πλάνο του στο 3-4-3, το οποίο μονιμοποίησε στη Ντόρτμουντ, ωστόσο στη διετία του στη Νις προτιμούσε το 4-3-3. Σε 110 ματς στη Βεστφαλία μέτρησε 68 νίκες, 17 ισοπαλίες και 25 ήττες με απολογισμό τερμάτων 245-139. Στο παλμαρέ του έχει δύο πρωταθλήματα Ελβετίας με τη Ζυρίχη, δύο κύπελλα της πατρίδας του με Ζυχίρη και Σερβέτ, ενώ με τη Ντόρτμουντ σήκωσε το γερμανικό Super Cup.

Τα αστέρια

O Λουσιάν Φαβρ έχει στη «φαρέτρα» ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Στην άμυνα ξεχωρίζει η παρουσία του αρχηγού και ηγέτη της ομάδας Ντάντε. Ο πρώην διεθνής στόπερ με τη Βραζιλία, αγωνίστηκε την τριετία 2012-15 στη Μπάγερν Μονάχου, έπαιξε μια σεζόν στη Βόλφσμπουργκ και από το 2016 είναι η «κολώνα» της άμυνας της Νις.

Στον χώρο του άξονα ξεχωρίζει ο 28χρονος Γκαμπονέζος πρώην χαφ της Γιουβέντους, Μάριο Λεμινά, ενώ πολύτιμες λύσεις προερχόμενος από τον πάγκο προσφέρει ο πολύπειρος, Μόργκαν Σνάιντερλιν. H άμυνα του Άρη θα πρέπει να προσέξει πολύ τον πρώτο σκόρερ των Νικαιωτών Άντι Ντελόρτ, ο οποίος τελείωσε την περσινή σεζόν με 20 γκολ και πέντε ασίστ σε 40 ματς, ενώ επικίνδυνος είναι και ο διεθνής Δανός φορ, Κάσπερ Ντόλμπεργκ.

Ο Ράμσεϊ και ο Σμάιχελ

Στο μεταγραφικό παζάρι η Νις του Άγγλου δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ (ο οποίος είχε… ψαχτεί για την αγορά της Τσέλσι) είναι αρκετά δραστήρια και έχει προχωρήσει δυο μεταγραφές υψηλού επιπέδου, καθώς απέκτησε ως ελεύθερο από τη Γιουβέντους τον διεθνή Ουαλό χαφ, Άαρον Ράμσεϊ και την Τετάρτη (3/8) θα περάσει ιατρικά και θα ανακοινωθεί ο 35χρονος διεθνής Δανός κίπερ, Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Λέστερ μετά από έντεκα χρόνια. Η μεγάλη επένδυση ακούει στο όνομα Αλέξις Μπεκά, καθώς οι Νικαιώτες κατέλαβαν 12 εκατομμύρι ευρώ στη Λοκομοτίβ Μόσχας για να αποκτήσουν τον 21χρονο μεσοαμυντικό, ο οποίος αγωνίζεται τόσο ως «εξάρι», όσο και ως στόπερ.

Στάδιο

H Νις αγωνίζεται στην Allianz Riviera. Πρόκεται για υπερσύγχρονο γήπεδο, χωρητικότητας 35.624 θεατών, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2013.

Παλμαρέ

To γαλλικό κλαμπ μπορεί να μην έχει πανηγυρίσει τρόπαιο στον 21ο αιώνα, όμως έχει στην στην τροπαιοθήκη του τέσσερα πρωταθλήματα (58/59, 55/56, 51/52 , 50/51) και τρία κύπελλα (96/97, 53/54 , 51/52).

To Top