Δήλωσε προδομένος ο Ματθαίου

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Νικήτας Ματθαίου, μίλησε για το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τους «κίτρινους» και έχει να κάνει με το άρθρο «44».

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Yellow Radio»:

Για το άρθρο «44»:

«Ήμουν πρόεδρος τότε με όλα τα ιερά τέρατα. Ένιωθα δέος βλέποντας τους όλους. Όταν αναλάβαμε την ομάδα τότε, αναγκαστήκαμε να πάρουμε από τον κ. Τσαρουχά και τον κ. Καραμπέρη και να βάλουμε την ομάδα στο άρθρο «44». Όλοι μας έλεγαν να μην το επιχειρήσουμε. Όλο το καλοκαίρι ήμασταν μέσα στα γραφεία και το παλεύαμε.

Αναλάβαμε μια ομάδα στο χείλος του γκρεμού και δεν είχαμε τίποτα. Υπήρχαν μόνο δύο παίκτες στην ομάδα. Έγιναν πολλές θυσίες. Άλλοι έτρεχαν για νομικά θέματα. Η προσπάθεια που έγινε εκείνο τον καιρό και σήμερα κάποιοι να λενε ότι δεν είναι υποχρέωση τους, ενώ έχει πληρωθεί το 99%. Τώρα τα σκέφτομαι και λέω εγώ που αποφάσισα… την οικογένεια μου και τη ζωή μου! Χάσαμε ώρες από τις δουλειές μας, βάλαμε ενέχυρο την περιουσία μας για χρέη άλλων».

Επίσης, ο κ. Ματθαίου στάθηκε στο ότι:

«Δεν μπορώ να ακούω όποιον λέει ότι δεν είναι δική μου ευθύνη. Δυστυχώς, αυτή η ομάδα μας, έχει αυτό το κακό! Τρώει τους ανθρώπους που τη βοήθησαν… Βέβαια έχουν γίνει λάθη και από εμενα και από άλλους. Αυτή η ομάδα με πρόδωσε, με πρόδωσε ο κόσμος της. Είμαι ο μόνος που έφυγα χωρίς να αφήσω μια καρτέλα. Ήμουν ο μόνος πρόεδρος στην ιστορία του Ερασιτέχνη που έκανε πράγματα για το κολυμβητικό και πήραμε παίκτες Ολυμπιακών αγώνων και γι΄ αυτό το πράγμα πήγαν να με τιμήσουν και μετά την παρέμβαση κάποιων δεν έγινε. Με μεγάλη πικρία και συγκίνηση έχω να πω πως, ορκίστηκα πως δεν θα ξαναπάω ποτέ στο γήπεδο, γιατί αυτή η ομάδα με πρόδωσε και με πούλησε. Ούτε χρέη άφησα, ούτε τίποτα. Πήραμε πρωταθλήματα από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην κολύμβηση. Την ομάδα δεν την εχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ!»

Για το γιατί δεν πληρώθηκε το «44»:

«Στο μυαλό μου βάζω πολλά. Είναι τραγικό να μην πληρώνεται η μισή τελευταία δόση για 75000. Δεν πληρώνουν τη δόση και λένε στον ΑΣ, δεν είναι δικό μας θέμα και υποτίθεται πως έριξαν την ομάδα για να γίνει εξυγίανση. Η οποία διοίκηση όμως πλήρωνε αλλά δεν πληρώθηκε με τον Γαλανό και δεν πληρώνεται με τη σημερινή διοίκηση. Ο ερασιτέχνης κάνει ένα λάθος, ότι επειδή έχει το 30% από το 2010 και μετά, ο έχων πάνω από το 10% βάση του νόμου 4454 του 2013 ο μεγαλομέτοχος για τη μη τήρηση της οφειλής και βέβαια τα φυσικά πρόσωπα. Ο ερασιτέχνης είναι ο μεγαλύτερος μεγαλομέτοχος. Στην εφορία το ποσό είναι 8 εκ. και συν 100% πάνε στα 16 εκ.

Για μένα το πιο φρόνιμο είναι να πάνε στον έφορο αυτοί που διοικούν την ομάδα και να μην ζητάνε να πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα. Ο Άρης χρειάζεται ανθρώπους που και πολλά χρήματα να μην έχουν, πρέπει να είναι άτομα που να μπορούν να διεκπεραιώσουν πολλές δουλειές. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν βγει η ομάδα, θα κοιτάξει να κάνει κάποια κίνηση που εγώ φώναζα να μην γίνει ποτέ και θα προσπαθήσουν να πάρουν άλλο ΑΦΜ. Εγώ νομίζω πως αν δεν πληρωθεί το «44» και δεν βγει η ομάδα στη Football League, νομίζω πως η εκκαθάριση δεν θα γίνει ποτέ. Θα μείνουν τα χρέη ως έχουν και κάποιοι κύριοι θα αγνοήσουν όλη την ιστορία του Άρη και θα πάνε στη λύση του ΑΦΜ».

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη κατέληξε με το ότι:

«Εμείς σεβαστήκαμε το σήμα και τη φανέλα. Σεβαστήκαμε τους ανθρώπους που έκαναν την αμάδα και την ιστορία όλων. Του Παναγούλια και όλων. Αγωνιστήκαμε για αυτή την ομάδα. Δεν πήγαμε Γ’ εθνική, σεβαστήκαμε τον 80χρονο. Βάλαμε πάνω απ όλα τον Άρη και μετά τις οικογένειες και τα σπίτια μας. Λυπάμαι για αυτούς που βάζουν το συμφέρον τους πάνω από τον Άρη. Ο Άρης είναι ιδέα και δεν μπορούν κάποιοι με ερασιτεχνικές κινήσεις να τον συρρικνώνουν και να τον μικραίνουν. Πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια τους και να επαναφέρουν τον Άρη στη Super League».

To Top