Νοέ Ακόστα, το τρίτο… “παιδί Βολιώτικο”

Τελικά ο τρίτος ποδοσφαιριστής τον οποίο έχει βολιδοσκοπήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Άρης και εκτός απροόπτου θα φορέσει τη φανέλα των κίτρινων είναι Νοέ Ακόστα. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής αριστερός χαφ-εξτρέμ περιμένει την ελευθερία του (και αυτός), προκειμένου να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, μαζί με τους Σανκαρέ και Ούμπιντες.

 

Ο Ακόστα αποκτήθηκε από τον Βόλο τον περασμένο Ιανουάριο όταν και έμεινε ελεύθερος από την Κλουζ, οπότε και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Μόνο που οι ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η εμπλοκή της θεσσαλικής ομάδας στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων άλλαξαν τον… ρου της ιστορίας.

 

Προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ακόστα έφυγε από τους “μερένχες” στα 18 του για λογαριασμό της Μοσκαρντό. Το 2003 τον απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά αγωνίστηκε μόνο στην τρίτη ομάδα των “ροχιμπλάνκος”, πριν μεταγραφεί στη Μουρθία και αργότερα στην Αλκάλα. Τη σεζόν 2006-07 αγωνιζόταν στη Β’ ομάδα της Αλμερία, πριν πάει για δύο χρόνια στην Μοτρίλ.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη ρουμανική Κλουζ.

To Top